Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου.
200γρ.βούτυρο
3 αυγά
150γρ.ζάχαρη άχνη
200γρ.αλεύρι
25γρ.κορν φλάουρ
40γρ.κακάο
60γρ.σοκολάτα ( 55%κακάο)
60γρ χαρουπόμελο
1 κουτ.γλυκό μπέικιν
κάρδαμο φρεσκοτριμμένο
2ΟΟγρ.φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
40γρ.ζάχαρη
2-3 σπόροι κάρδαμου
1ΟΟγρ.σοκολάτα
80γρ.κρέμα γάλακτος
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.Ρίχνουμε το χαρουπόμελο, το κάρδαμο και το κορν φλάουρ.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζι με το μπέικιν πάουντερ.
Τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομμάτια,προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ, ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν βγει στεγνό το κέικ είναι έτοιμο.
Βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και το κάρδαμο κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε αμέσως το κέικ,αφήνουμε να κρυώσει.
Τεμαχίζουμε τη κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια,βράζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από την κομμένη κουβερτούρα.Αφήνουμε για λίγα λεπτά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα,περιχύνουμε το κέικ.
Πρόσφατα σχόλια