Μπαχαρικά και βότανα: καταστήματα με βότανα στο κέντρο της Αθήνας

Μπαχαρικά και βότανα στο κέντρο της Αθήνας

Ένα Ταξίδι στις γεύσεις και στις μυρωδιές 

Σε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας θα βρούμε πολλά καταστήματα με βότανα και μπαχαρικά. Πολλά από αυτά έχουν παράδοση και ιστορία πολλών χρόνων.

καταστήματα μπαχαρικών
1) Μπαχάρ

Περπατώντας στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που τώρα οι εικόνες είναι ανάκατες, σε ένα εξειδικευμένο χώρο, Ευριπίδου 31, στην καρδιά της αγοράς, υπάρχουν περισσότερα από 2.500 καταμετρημένα – και μερικές φορές απίθανα – είδη.

«Ακάκιε, μην ξεχάσεις να περάσεις απ’ το Μπαχάρ» λέει μια παλιά ταμπέλα πάνω στο τοίχο, για να θυμίζει ιστορία 70 ετών.
Όλων των ειδών τα μπαχαρικά και βότανα που έχουν όχι μία, αλλά πολλές και διαφορετικές χρήσεις στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική.

2) Ελιξίριον

Λίγο κάτω Ευριπίδου 41,ένα πολύ ατμοσφαιρικό μαγαζί, το Ελιξίριον του Περικλή Κόνιαρη,. Με μυρωδιές «Πολίτικης Κουζίνας» ή σουκ Χαν ελ-Χαλίλι (Khan el-Khalili) στο Κάιρο.  Μεγάλα ξύλινα κουτιά , ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης για μπαχαρικά και βότανα. Μια μεγάλη ποικιλία μπαχαρικών και αρωματικών βοτάνων –περί τα 1.100 είδη– απ’ όλο τον κόσμο .

καταστημα μπαχαρικών3) Σοφοκλέους 38

Γνώρισα τον Κο Κυριάκο Αγγελίδη σε μια από τις βόλτες μου στο κέντρο της Αθήνας ψάχνοντας μπαχαρικά και βότανα.. Μπήκα σε ένα μικρό μαγαζί, ο χρόνος σταματά εδώ, Αθήνα 1950. Ο χώρος έχει τα πάντα.

«1000 είδη μου λέει υπάρχουν εδώ μέσα, βότανα όλων των ειδών, μπαχάρια, κεριά, λιβάνια, καθαριστικά για το σπίτι, τα πάντα ότι ζητήσεις το έχεις».

Πρόσφυγας ο κος Κυριάκος, δουλεύει από το 1945 στην αγορά , δεκατεσσάρων χρονών μικροπωλητής. Το μαγαζί αυτό το άνοιξε το 1959. Τόλμησα να ρωτήσω αν θέλει να μου πει κάτι συγκλονιστικό για τα χρόνια που πέρασαν και για το κέντρο της Αθήνας.

 … δεν έχεις χρόνο, μου λέει , βιβλίο θα πρέπει να γράψεις….»

Μπαχαρόκοσμος4) “Μπαχαρόκοσμος ” Καρ. Σερβίας 9 Σύνταγμα

Την αγάπη της για τα μπαχαρικά, η κα Ράνια ,ιδιοκτήτρια του καταστήματος «Μπαχαρόσκοσμος», θέλει να τη μοιράζεται και με τους πελάτες της.
Ανοιξε το μαγαζί το Μάρτιο του 20012, όχι τόσο καλές εποχές για επιχειρήσεις και ιδίως για το κέντρο των Αθηνών.

Από την πρώτη στιγμή αυτό το μαγαζί  μου δίνει την αίσθηση του οικείου, του φιλικού. Τα προιόντα είναι πολλά και με μεγάλη στήριξη στις μικρές ελληνικές βιοτεχνίες που η κα Ράνια το λέει και το ξαναλέει.

Έφερα ζυμαρικά με κρόκο Κοζάνης, ελληνική τρούφα, όσπρια, μέλι, ακατέργαστο αλάτι Μεσολογγίου , σαπούνια με αρώματα, βότανα.

Έχω όμως και γκουρμέ προϊόντα «δύσκολες εποχές, αλλά τα ζητάνε» μας λέει απολογητικά,  όπως  το αλάτι- ανθός- ροζ Ιμαλαίων, Μαύρο αλάτι Χαβάης, αλάτι από την έρημο Καλαχάρι, γαλλικά ξύδια με φυσικούς πολτούς φρούτων και κάποια προϊόντα από το « SUR LES QUAIS shop» της Γαλλίας

Μπαχαρικά και βότανα και αρώματα πολλά!!!

 την αγαπάω αυτή τη περιοχή από τότε που ήμουνα μικρή και χάζευα τις βιτρίνες, μου λέει , ήθελα να ανοίξω ένα τέτοιο μαγαζί, αλλά δύσκολα τα  πράγματα στο κέντρο

Σας άρεσε το άρθρο;

 

 

 

 

Share Button

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 

Βρείτε μας: