Υιοθετείστε ένα αρχαίο θέατρο.

epirus-theater

Πολίτες για τα αρχαία θέατρα.

Υιοθετείστε ένα αρχαίο θέατρο.

Διαβάζουμε και διαβάζουμε για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Πόση προσπάθεια, πόση ενημέρωση, πόση σπατάλη χρημάτων και μάλιστα από ευρωπαϊκά  και άλλα επενδυτικά προγράμματα, πόση απαξίωση!

Περιπλανώμενη στο διαδίκτυο, τη Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (27η Μαρτίου), έπεσα πάνω σε μια πρόσκληση που πραγματικά μου κίνησε την περιέργεια.

“Υιοθετείστε ένα αρχαίο θέατρο” μια πρωτοβουλία από το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ , που βάσει καταστατικού φιλοδοξεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη όλων των θεσμών και των πολιτών της χώρας και καλεί να υιοθετήσουμε ένα αρχαίο θέατρο.

Ancient-theater-Epirus

Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Δεν ανακαλύπτουμε τη φωτιά κάθε φορά που θα αναφερθούμε  σε θεματικές μορφές τουρισμού , σε δρόμους πολιτιστικού, φυσιολατρικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος και πως μπορούμε να γνωρίσουμε την Ελλάδα μας, μέσα από διάφορες διαδρομές.

Μία νέα προσπάθεια και με ιδιαίτερο σκοπό, διοργανώνει το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και σε συνεργασία με την somewhere we know  για ξενάγηση και γνωριμία στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, για 4 ημέρες ( 1-4 Μαϊου 2015).

Ανεπιφύλακτα προτείνω ένα ταξίδι στην όμορφη Ήπειρο ,  μια “Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου”, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές αυτού του τόπου.

epirus- nature

Μια ευκαιρία για αυτούς που θα ταξιδέψουν, να επισκεφτούν πέντε σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, τα υπέροχα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, δηλαδή:

_ το θέατρο της Δωδώνης, από τα μεγαλύτερα του ελληνικού κόσμου στην εποχή του
_ το θέατρο της Κασσώπης με εξαιρετική θέα στο Ιόνιο, που βρίσκεται στην Αρχαία Κασσώπη, σε μια από τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαίας Ηπείρου, καθώς και το μικρό θέατρο ή βουλευτήριο της αρχαίας πόλης,
_ το θέατρο των αρχαίων Γιτάνων, που βρίσκεται σε έναν τόπο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, τα αρχαία Γίτανα, με τον ποταμό Καλαμά να περιβάλλει την αρχαία πόλη από τρεις πλευρές,
_ το θέατρο της Νικόπολης, με στοιχεία ελληνικής και ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής, το ωδείο της Νικόπολης, ένα από τα πιο επιβλητικά μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, καθώς και το στάδιο της πόλης,
_ το θέατρο της Αμβρακίας, το μικρότερο γνωστό αρχαίο θέατρο, που βρίσκεται στην καρδιά της σύγχρονης πόλης της Άρτας.

Extra tip: Το σημαντικό είναι και συγχαρητήρια στους διοργανωτές, ότι μέρος των εσόδων αυτής της εκδρομής θα διατεθεί για το θέατρο της Κασσώπης, ως υποστήριξη στο έργο του σωματείου.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδρομής, τις τιμές  και τους τρόπους κράτησης, μπορείτε να δείτε εδώ.

Επίσης  Φόρμα κράτησης για την Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου 

Share Button

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 

Βρείτε μας: