5 συμβουλές για το πακετάρισμα βαλίτσας

5 συμβουλές, για το πακετάρισμα βαλίτσας, αλλά και για τις αποσκευές στο αεροπλάνο

Ετοιμαζόσαστε για τις χειμερινές αποδράσεις σας;

Τί χειρότερο από το πακετάρισμα βαλίτσας ή ενός ταξιδιωτικού σάκου με όλη σας την καθημερινότητα; Και αυτό για όλη την οικογένεια είτε πρόκειται για απόδραση Σαββατοκύριακου είτε πρόκειται για μεγάλες  χειμερινές αποδράσεις . Αποσκευές στο αεροπλάνο; Ακόμη χειρότερα!  Ακούγεται τρομακτικό!

Εγώ θα σας εφοδιάσω με κάποια γρήγορα κολπάκια και εσείς θα διασφαλίσετε ότι δεν θα επακολουθήσουν καταστροφές.

πακετάρισμα βαλίτσας5. Διασφαλίστε το σφράγισμα

Το χειρότερο που θα μπορούσε να σας συμβεί είναι η απώλεια, φθορά ή καταστροφή των αποσκευών σας. Δεν υπάρχει όμως και τίποτα πιο στενάχωρο από το να ανοίξετε τη βαλίτσα σας μετά από μια πτήση με αεροπλάνο και να διαπιστώσετε ότι όλα – από το εσώρουχα σας μέχρι το πιο φίνο κουστούμι σας – είναι μουσκεμένα με μπλε σαμπουάν. Γι’ αυτό ο πιο σπουδαίος κανόνας για το πακετάρισμα είναι το σφράγισμα.

Πρώτα, κλείστε σφιχτά τα δοχεία. Ναι, το ξέρουμε ότι αυτό ακούγεται αυτονόητο, αλλά είναι παρ΄ όλα αυτά σημαντικό. Ως εφεδρεία, εφοδιαστείτε με πλαστικές σακούλες, που κλείνουν αεροστεγώς, για να φυλάξετε όλα τις πιθανές διαρροές – σαμπουάν, μαλακτικό μαλλιών, λοσιόν και όλα τα υγρά προϊόντα.

Tip
1) Τί γίνεται με αυτά, που βρίσκονται σε δοχεία με αντλία; Ένα κόλπο είναι να τοποθετήσετε ένα κομμάτι χαρτόνι κάτω από το χείλος και να το κολλήσετε με ταινία.
2) Το Δίλημμα της οδοντόβουρτσας
Οι περισσότεροι άνθρωποι βάζουν τις οδοντόβουρτσες τους σε σακούλες, που κλείνουν αεροστεγώς, αλλά η σακουλίτσα τείνει να γίνει χάλια εξαιτίας της υγρασίας. Μια εναλλακτική είναι να τυλίξετε το κεφάλι της βούρτσας σε αλουμινόχαρτο – εξασφαλίζοντας αρκετό σφράγισμα αλλά ταυτόχρονα επαρκή χώρο, για να “αναπνεύσει” και να στεγνώσει.

4. Αποσκευές στο αεροπλάνο και ταξιδιωτικές συσκευασίες

Μερικοί άνθρωποι τις θεωρούν χαριτωμένες – άλλοι νομίζουν ότι είναι υπερτιμημένες. Αλλά δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι οι ταξιδιωτικές συσκευασίες για τα είδη προσωπικής υγιεινής    είναι πολύ βολικές. Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, πληρούν τις προδιαγραφές των περιορισμών της ταξιδιωτικής ασφάλειας (TSA) σε ό,τι αφορά τα όρια στην ποσότητα. Αλλά ακόμα κι αν ποτέ δεν  δεν “πετάτε”, μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος να γλιτώσετε βάρος και χώρο, ώστε να ταξιδεύετε άνετα.

Αν βρείτε  την ενυδατική κρέμα σας  στη Γαλλία σε μεγάλο μπουκάλι σίγουρα δεν είναι  προσυσκευασμένη ταξιδιωτική συσκευασία. Σε κάποια μέρη πωλούν άδεια μπουκάλια, που μπορείτε να γεμίσετε. Ή, απλά μην πετάτε τα χρησιμοποιημένα μπουκαλάκια από τα δείγματα – ξαναχρησιμοποιείστε τα.

Tip
1) Υπό πίεση. Αν πετάτε, μην γεμίζετε τα μπουκάλια μέχρι πάνω. Αφήστε λίγο χώρο, γιατί αλλαγές στην πίεση του αέρα μπορεί να αυξήσουν τα υγρά.

3. Ταξινομήστε και Ενοποιείστε

Υποστηρίζουμε ότι δεν μπορείτε να είστε τόσο οργανωμένοι. Και όταν ταξιδεύετε με την οικογένεια και συνεχώς βιάζεστε να ξεπακετάρετε και να ξαναπακετάρετε, πρέπει να είστε σε θέση να τραβήξετε την οδοντόβουρτσα γρήγορα και χωρίς να χρειάζεται να ξεπακετάρετε τα ρούχα όλων.

Πιο σημαντικό είναι να διαχωρίσετε τα είδη προσωπικής υγιεινής από τα ρούχα. Οι σακούλες, που σφραγίζουν αεροστεγώς και αναφέρθηκαν πρωτύτερα, κάνουν σε περίπτωση ανάγκης, αλλά ένα νεσεσέρ με πολλά χωριστές θήκες θα ήταν ακόμα καλύτερο. Μερικά δε κρεμιούνται βολικά όπως οι θήκες στο ντους.

Και σκεφτείτε να μοιραστείτε, αν είναι δυνατόν, τα οικογενειακά είδη. Θα κάνει πιο απλά τα πράγματα και βέβαια θα ελαφρύνει το φορτίο.

2. Βρείτε στέρεες εναλλακτικές για τις αποσκευές στο αεροπλάνο

Τα όρια στα υγρά, που μπορείτε να μεταφέρετε, στις τσάντες χειρός, μπορεί να γίνουν βάσανο. Αν θέλετε να ταξιδεύετε ελαφριά, δεν θα χρειαστεί να κάνετε check-in στις αποσκευές σας. Πώς, όμως, θα τα καταφέρετε με όλους αυτούς τους περιορισμούς στα υγρά;

Υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές λύσεις σε ορισμένα είδη προσωπικής υγιεινής. Μετά από το σημείο, που όλα τα υγρά είχαν απαγορευτεί στις τσάντες χειρός, η USA TODAY επεσήμανε μερικά, όπως το αποσμητικό, που είναι φτιαγμένο από μεταλλικά άλατα, τα οποία λειτουργούν με την υγρασία. Άλλες εναλλακτικές περιλαμβάνουν την πάστα μάσκαρας, τη σκόνη μάσκαρας, τα μαντηλάκια για καθαρισμό των δοντιών και ακόμα μπάρες με στερεό σαμπουάν.

Κανόνες Ταξιδιωτικής Ασφάλειας (TSA Rules)

Από τις αρχές του 2010, η Διοίκηση της Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA)  απαγορεύει τα υγρά σε δοχεία, που είναι μεγαλύτερα από 100 ml. Προσέξτε το μέγεθος των δοχείων -όχι την ποσότητα των υγρών – αυτό είναι που τίθεται ως όριο.

 1. Πετάξτε, μετά Αγοράστε

Η τέλεια συμβουλή για το πακετάρισμα της βαλίτσας και βασικά για τα είδη προσωπικής υγιεινής είναι… μην τα πακετάρετε Έτσι, αυτό μπορεί να φαίνεται ως μια αστοχία σε μια “ταξιδιωτική συμβουλή”, αλλά ίσως η καλύτερη λύση για το πακετάρισμα. Αντί τούτου, περιμένουν μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους και να αγοράσουν τα απαραίτητα εκεί.

Μερικές προειδοποιήσεις: Μπορεί να είστε σε θέση να το κάνετε αυτό, μόνο αν το ταξίδι σας δεν είναι πολύ μακρινό.  Και  σίγουρα η οικογένειά σας δεν θα ανεχόταν αυτή την εναλλακτική, αν επρόκειτο για παράδειγμα, για χειμερινές αποδράσεις με το αυτοκίνητο.  Αυτό δε που πρέπει να εξασφαλίσετε, ότι τα μέλη της οικογένειας θα μπορούν σίγουρα να βρουν τα εξειδικευμένα προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος σε κάθε μικρό τοπικό μαγαζάκι.

Απλώς να θυμάστε: Ξεκινάμε ένα ταξίδι με ένα  σκοπό. Να  διασκεδάσουμε  με την οικογένειά μας από το να εκνευριζόμαστε  πάνω από τη βαλίτσα μας.

 

 

 

Share Button

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 

Βρείτε μας: