Στο πλαίσιο μιας τάσης που ονομάστηκε cocooning effect (το να προτιμά δηλαδή κανείς να μένει σπίτι του), οι παρέες μεταφέρθηκε πλέον στα σπίτια. Οι καναπέδες στα σαλόνια είναι «πλήρεις» καιρό τώρα και πλέον δύσκολα κανείς «ξεκολλά» από τη θαλπωρή της οικίας του! Προϊόν της παγκόσμιας κρίσης, που λίγο έως πολύ έπληξε τις τσέπες όλων μας;
Οι τηλεοπτικές εκπομπές διαφημίζουν παντόφλες και ρόμπες!
Εγώ για τις κρύες μέρες του χειμώνα, σας προτείνω ένα ζεστό ρόφημα, που σίγουρα είναι η καλύτερη πρόταση για την παρέα σας.
Όταν κάνετε ζεστά ροφήματα, είναι σημαντικό να προθερμάνετε το φλυτζάνι ή το ποτήρι. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με λίγο καυτό νερό. Με τον τρόπο αυτό το ποτό σας θα κρατήσει περισσότερο τη θερμοκρασία του, όπως ακριβώς και το πάγωμα στα ποτήρια για τα κρύα ποτά το καλοκαίρι.
1/2 λίτρο χυμό μήλου 2 φλ. χυμό πορτοκάλι 2 κ.σ. κόκκινες καραμέλες κανέλλας 1 κ.γ. φρέσκο πιπέρι 2,5 κ.σ. μέλι
-Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τον χυμό μήλου, τις καραμέλες κανέλας, τον χυμό πορτοκαλιού και το πιπέρι. -Μόλις βράσει το μείγμα μειώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 ακόμα λεπτά. -Σουρώνετε. Ρίχνετε το μέλι και ανακατεύετε. Το ρόφημα σερβίρεται ζεστό!
(Συνταγή: lovecooking.gr)
1 λίτρο γάλα φρέσκο 3 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης 2 κουτ. μέλι 10 σπόρους κάρδαμο 1 ξύλο κανέλλας 30 γρ. τσιπς μπανάνας ½ κ. γ. καρύδι ψίχα σπασμένη ½ κ. γ. αμυγδαλόψιχα άψητη και χωρίς αλάτι
-Σε βαθύ σκεύος ρίξτε το γάλα μαζί με το κάρδαμο και το ξύλο κανέλας και βράστε έως ότου “βγουν” τα αρώματα. -Προσθέστε τα τσιπς μπανάνας και τους ξηρούς καρπούς και συνεχίστε το βρασμό σε μέτρια φωτιά. -Συμπληρώστε τις νιφάδες βρώμης και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένας ρευστός χυλός. -Σερβίρετέ το ζεστό και γαρνίρετε την κάθε κούπα ή το μπολ με λίγα κουάκερ. (Συνταγή: homefood.gr)
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο 2 – 4 κ.γ. ινδοκάρυδο τριμμένο 1,5 κ.γ. κορν φλάουρ 1,5 κ.γ. φρουκτόζη 1 βανίλια
-Βάζετε τα 2/3 του γάλακτος να ζεσταθεί. -Στο υπόλοιπο διαλύετε το κορν φλάουρ και τη βανίλια. -Κατεβάζετε το γάλα από τη φωτιά και προσθέτετε το κρύο μείγμα γάλακτος και το τριμμένο ινδοκάρυδο. -Ανακατεύετε καλά. -Ξαναβάζετε στο μάτι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει παχύρευστο. Σερβίρετε ζεστό σε φλιτζάνι. (Συνταγή: sintagespareas.gr)
1 πακέτο πτι μπερ 1 λίτρο γάλα (4 κούπες) 480 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες) 4 κ.σ. κονιάκ 8 κ.γ. κακάο σκόνη
-Ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να κάψει. -Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει. -Συμπληρώνετε με το κακάο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τελευταίο προσθέτετε το κονιάκ. -Πριν το σερβίρετε, ζεσταίνετε ξανά όλο το μίγμα. -Γεμίζετε γυάλινα ποτήρια του κονιάκ με τη ζεστή σοκολάτα και πασπαλίζετε με τριμμένο μπισκότο. (Συνταγή: papadopoulou.gr)
2 ποτήρια ξεφλουδισμένα αμύγδαλα ψιλοτριμμένα 4 ποτήρια νερό 2 ξυλάκια κανέλλα 4 κ.τ.σ. ζάχαρη
-Βράζετε το νερό. “Περνάτε” την αμυγδαλόψιχα από πολύ λεπτή σίτα. -Ρίχνετε σιγά-σιγά το ζεστό νερό από πάνω ώσπου να λιώσει η αμυγδαλόψιχα. -Το υγρό αυτό το τοποθετείτε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και την κανέλα. -Το αφήνετε να πάρει μία βράση και είναι έτοιμο να σερβιριστεί! (Συνταγή: lovecooking.gr)
Καλή ξεκούραση! Ζεστές και γεμάτες θαλπωρή οι μέρες του χειμώνα!
Πρόσφατα σχόλια