Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου με ξεχωριστά δώρα

Η ημέρα Αγίου Βαλεντίνου, η γιορτή των ερωτευμένων ή άλλη μια μέρα κατανάλωσης;

Λέγεται πως οι ρίζες της “γιορτής των ερωτευμένων” είναι πιο παλιές και καθόλου χριστιανικές. Τις εντοπίζουν στα Λουπερκάλια, μια ρωμαϊκή εορτή που τιμούσε τη Λύκαινα, η οποία έθρεψε το Ρωμύλο και το Ρώμο, τους ιδρυτές της Ρώμης.
Τα Λουπερκάλια τιμούνταν 13-15 Φεβρουαρίου και είχαν πολλά κοινά με τα αρκαδικά Λύκεια και τη λατρεία του Πανός. Ήταν γιορτή της άνοιξης και του ξυπνήματος της φύσης, παγανιστική, συνδεδεμένη με τη γονιμότητα.
Απόηχος της παγανιστικής γιορτής είναι και ο αγγλικός λαϊκός μύθος που θέλει συγκεκριμένα την 14η Φεβρουαρίου να αρχίζει το ζευγάρωμα των πετεινών του ουρανού.

Ο Αγιος Βαλεντίνος μαρτύρησε την παραμονή της Λουπερκάλια. Λέγεται ότι φυλακίστηκε σε Ρωμαικές φυλακές  και αποκεφαλίστηκε τις 14 Φεβρουαρίου του 270 μ.Χ.
Λέγεται επίσης  ότι πριν λίγο από το θάνατό του άφησε στην κόρη του δεσμοφύλακά του ένα γράμμα αγάπης με την υπογραφή «from your Valentine» και η  φράση αυτή έμεινε για πάντα!!!

Ετσι στο πλαίσιο της προσπάθειας της χριστιανικής εκκλησίας  να δώσει χριστιανικό ένδυμα στη γιορτή των ερωτευμένων καθιέρωσε τον Αγίο Βαλεντίνο, ως τον “άγιο της Αγάπης”.

γιορτή αγίου Βαλεντίνου Συμβολικά δώρα, ξεχωριστά δώρα για εκείνον και για εκείνη.

Τώρα ερχόμαστε στο ψητό!!! Μην πέσετε στην παγίδα να σκεφτείτε πόσο ηλίθια είναι η γιορτή και πόσο εσείς ξενερώνετε με τις ροζ καρδούλες.
Είτε ο Άγιος Βαλεντίνος έχει δημιουργηθεί, κατασκευαστεί, επινοηθεί ή πείτε το όπως θέλετε…  εξυπηρετεί στον αιώνα τον άπαντα, τους ερωτευμένους.
Και εσείς μην κάνετε τη διαφορά γιατί θα διαπράξετε δύο λάθη. Το πρώτο, μέρες που είναι, έχουμε όλοι την ανάγκη μιας  τρυφερής κίνησης και το δεύτερο λάθος είναι, ότι έχουν και τα μαγαζιά ανάγκη από κίνηση….μέρες που είναι!!!

Εκείνη θέλει ρομαντισμό και συμβολικά δώρα

ημέρα αγίου Βαλεντίνουα) Είναι εκεντρική και σας αρέσει να υπερθεματίζεται!!!

 ημέρα Αγίου βαλεντίνουβ) Τα πρόστυχα τα κόκκινα εσώρουχα!!! Διαλέξτε ότι πιο προκλητικό υπάρχει, ανάλογα με τις δικές σας προτιμήσεις και η νύχτα  είναι δική σας …..

ημέρα Αγίου Βαλεντίνουγ) Είναι επιλεκτική ή την έχετε κακομάθει; Ετσι και αλλιώς ας προσέχατε!!!

ημέρα αγίου Βαλεντίνουδ) Ρομαντικό δώρο για δύο!! Συστήνω το μέρος που γνωριστήκατε. Η ετοιμάστε της δείπνο από τα χεράκια σας, κάτω από το φως των κεριών.

ημέρα αγίου Βαλεντίνουε) Είναι νοικοκυρά;  Μην, μην το κάνετε!!!!!!! Εγώ δεν το συστήνω.

Εκείνος θα μπορούσε να θέλει κατι το διαφορετικό. Κορίτσια, σκεφτείτε για αυτόν ξεχωριστά δώρα!!!!

ημέρα Αγίου Βαλεντίνουα) Εσώρουχα σε αποχρώσεις του κόκκινου και του μαύρου κάνουν τη διαφορά!! Μην μείνετε στο άνετο… σκεφτείτε το ξεχωριστό….

ημέρα Αγίου Βαλεντίνουβ) Ροζ με καρδούλες και για αυτόν. Και σίγουρα θα σας έχει κοντά του στις κρύες στιγμές μιας εξέδρας ποδοσφαίρου!!!

ημέρα Αγιου Βαλεντίνουγ) Ένα φορητό ηχείο που μπορεί να τον ακολουθεί παντού! Ένα πραγματικά ένα ωραίο gadget.

ημέρα Αγίου Βαλεντίνουδ) Ενα eco-friendly σετ περιποίησης και η απόλαυση δική σας!!!

ημέρα αγίου Βαλεντίνου ε) Ένα ταχύρρυθμο βιβλίο μαγειρικής. Μυστικά από τους μεγαλύτερους σεφ για μια γρήγορη εκπαίδευση στην κουζίνα. Και εσείς καμαρώνετεεεεεεε…..

Και τέλος ας  προσθέσουμε ότι…
Κανένα δώρο εξ αιτίας του Αγίου Βαλεντίνου, δεν είναι πρωτότυπο, ξεχωριστό, συμβολικό κ.λ.π. παιχνίδι να γίνεται. Αυτό αξίζει!!!

 

Share Button

Σχετικά άρθρα:

One Response to Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου με ξεχωριστά δώρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 

Βρείτε μας: