Γλυκιά ζύμη κουρού

Γλυκιά ζύμη κουρού

Γλυκιά ζύμη κουρού

Γλυκιά ζύμη κουρού

Αυτή η ζύμη είναι ιδανική για να κάνετε την μηλόπιτα σας και άλλες γλυκές πίτες – τάρτες.  Ακόμα κι αν ποτέ δεν έχετε ασχοληθεί με βάσεις  για πίτες στη ζαχαροπλαστική, προσπαθήστε το, αρκεί να κρατήστε σωστές τις μετρήσεις για τα υλικά.

Στο μόνο σημείο που μπορείτε να πειραματιστείτε είναι με το άρωμα. Αν δεν σας αρέσει το ξύσμα λεμονιού, δοκιμάστε κάτι άλλο όπως το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ακόμη και μια πρέζα κανέλα, μοσχοκάρυδο ή βανίλια.
Απλά θυμηθείτε να μην υπερβάλλετε με τη μυρωδιά και υπερκαλύψετε τη γεύση του γλυκού.
Ενα άλλο σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι το ζύμωμα. Προσπαθήστε να μην την ζυμώσετε πάρα πολύ γιατί η  θερμότητα από τα χέρια σας θα λιώσει το βούτυρο.

EXTRA TIP: Μια καλή συμβουλή είναι να βουτάτε τα χέρια σας κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.

Συνταγή πρώτη

Υλικά

500 gr αλεύρι, συν έξτρα για το πασπάλισμα
100 gr ζάχαρη άχνη
250 gr καλής ποιότητας βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
1 κούπα γάλα ή όσο πάρει

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και την ζάχαρη άχνη. Θρυμματίζουμε τους κύβους το βούτυρο με το αλεύρι και τη ζάχαρη.
Σ αυτό το σημείο αναμειγνύεται το ξύσμα λεμονιού ή όποια άλλη γεύση σας αρέσει. Προσθέστε τα αυγά και το γάλα στο μείγμα μέχρι να έχετε μια μπάλα ζύμης. Αλευρώνουμε ελαφρά.  Μην  δουλέψτε τη ζύμη πάρα πολύ σε αυτό το στάδιο. Βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα.
Συνταγή απο http://www.jamieoliver.com

Συνταγή δεύτερη

Υλικά

1/2 κιλό φαρίνα κόκκινη
250 γραμ μαργαρίνη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 αυγό
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι και το τρίβουμε με τα χέρια για να γίνει θρυμματιστεί.
Προσθέτουμε το γιαούρτι το αυγό το αλάτι και το λεμόνι και το ζυμώνουμε καλά χωρίς άλλο αλεύρι ούτε νερό
το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα (αύτη η συνταγή είναι για δυο φύλλα.)
Συνταγή από http://www.greekmasa.gr/

Και καλή επιτυχία!

Social Share Toolbar

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 

Βρείτε μας: