Η επίσκεψη σε μέρη με στόχο τη γευσιγνωσία νέων γεύσεων μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ώς μία μορφή εναλλακτικού τουρισμού. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα το μπλογκ Trip & Travel, σας μίλησα για τη γαστρονομία και για το πώς μπορούμε να ανακαλύψουμε νέες γεύσεις μέσα από διαδρομές…γαστρονομικές διαδρομές.
Στο άρθρο αυτό σας παρουσιάζω τις βασικές γαστρονομικές διαδρομές, τα βασικά γαστρονομικά μυστικά που αξίζει να δοκιμάσει κάποιος κατά την περιήγηση του στη διαδρομή Αθήνα προς Γαλατά.
Επισκεφθείτε τα “γκιοσάδικα” στο Δήμο Μιδέας της Αργολίδας. Κάθε χρόνο, από τον Απρίλιο , την Κυριακή του Θωμά, έως τις 14 Σεπτεμβρίου (συνήθως), είναι η καλύτερη εποχή για τα παραδοσιακά εστιατόρια της περιοχής να ετοιμάσουν , με τον μοναδικό τους τρόπο, την γκιόσα , ψημένη σε πετρόχτιστο φούρνο. Πλησιάζοντας, η μυρωδιά προμηνύει τι “μέλλει γενέσθαι” και αποχωρώντας …δεν είστε σε θέση να σκέφτεστε καθώς η γαστριμαργική σας εμπειρία και το ντόπιο κρασί δεν σας το επιτρέπουν.
Το Φίχτι είναι ένα μικρό χωρίο δίπλα στις Μυκήνες, ανάμεσα στους πορτοκαλεώνες της περιοχής. Είναι ονομαστό για τη γουρουνοπούλα του που την ψήνουν με μοναδικό τρόπο. Μπορείτε να τη γευθείτε σε εστιατόριο ή να την αγοράσετε σε λαδόκολλα για να την φάτε στο σπίτι. Στη δεύτερη περίπτωση, μην τολμήσετε να τη δοκιμάσετε στη διαδρομή, γιατί στο σπίτι θα πάτε μόνο τη λαδόκολλα…
Πληροφορίες πήρα από τη σελίδα : http://www.discover-peloponnisos.gr/
Η αμπελοοινική δραστηριότητα αναπτύσσεται στις δημοτικές ενότητες Άργους, Κρανιδίου και Τροιζήνας.
Πόσο θα χαρώ να πάρω τα σχόλια σας!
Πρόσφατα σχόλια