Τα 10 ακριβότερα εδέσματα στον κόσμο

Τελικά ο έρωτας περνάει από το στομάχι ή από το πορτοφόλι για μερικούς της γης;

Δείτε μια λίστα από τα 10 πιο ακριβά εδέσματα του κόσμου!

Άλλο ένα ταξίδι στις γεύσεις με τα πιο ακριβά γκουρμέ προϊόντα!

Most expensive food: Matsutake Mushrooms

Most expensive food: Matsutake Mushrooms

10. Mattake ή Matsutake Μανιτάρια – $ 1.000 η 730€ περίπου

Μattake ή matsutake, είναι το πιο ακριβό μανιτάρι στον κόσμο σήμερα. Θεωρείται ο «βασιλιάς» των φθινοπωρινών εδεσμάτων της Ιαπωνίας και γενικότερα ο «βασιλιάς» των μανιταριών.  Βρίσκεται στην Ασία, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, την Κίνα, την Κορέα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Φινλανδία και τη Σουηδία. Η ιδιαιτερότητα τους είναι η συγκομιδή γιατί  είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν, κρυμμένα κάτω από τα πεσμένα φύλλα στο δάσος. Η ετήσια συγκομιδή matsutake στην Ιαπωνία είναι τώρα λιγότερο από 1.000 τόνους και η ιαπωνική προμήθεια σε μανιτάρι καλύπτεται από τις εισαγωγές από την Κίνα, την Κορέα, τη Βόρεια Αμερική Βορειοδυτικού Ειρηνικού (Βόρεια Καλιφόρνια, Όρεγκον, Ουάσιγκτον, και British Columbia), και της Βόρειας Ευρώπη (Σουηδία και Φινλανδία).

Westin Hotel Bagel

Westin Hotel Bagel

9. Westin Hotel Bagel – 1.000 $ η 730€ περίπου

Πόσο θα μπορούσε, αλήθεια! να πουληθεί ένα κουλούρι;  Αν όμως αυτό το κουλούρι ήταν η δημιουργία του Frank Tujague, του Executive Chef του ξενοδοχείου Westlin στη Νέα Υόρκη περίπου 730€.
Περιλαμβάνει μια μικρή ποσότητα κρέμας λευκής τρούφας και goji berry πασαλειμμένο!! με Riesling ζελέ με χρυσά φύλλα.
Την τιμή την απογειώνει η τρούφα και όχι τα φύλλα χρυσού, γιατί αυτός ο περιβόητος μύκητας, είναι ένα από τα πιο ακριβά είδη διατροφής στον κόσμο.

Zillion Dollar Lobster Frittata

Zillion Dollar Lobster Frittata

8. Zillion Dollar Lobster Frittata – 1.000 $ η 730€ περίπου

Πόσο θα μπορούσε να πουληθεί μια ομελέτα με έξη αυγά;
Στο Le Parker Meridien Hotel στη Νέα Υόρκη, στο εστιατόριο που ονομάζεται Norma, η ομελέτα που ονομάζεται Zillion Dollar Lobster Frittata, σερβίρεται αντί 1000 $.

Ο λόγος είναι γιατί χρησιμοποιεί 10 ουγγιές χαβιάρι Sevruga (κοστίζει $ 65 ανά ουγγιά), έναν ολόκληρο αστακό, κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και έξι αυγά. Μια περιορισμένη έκδοση διαθέτει μόνο το 10 τοις εκατό του χαβιαριού.

Craftsteak’s Wagyu Ribeye Steak

Craftsteak’s Wagyu Ribeye Steak

7. Craftsteak του Wagyu Ribeye Steak – $ 2.800 ή 2050 € περίπου

Το Wagyu μοσχάρι είναι  μια περιζήτητη τροφή λόγω του υψηλού ποσοστού της σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6. Τα Wagyu είναι τα πιο «καλομαθημένα» μοσχαράκια όλου του κόσμου και ζουν στην Ιαπωνία. Οι συνθήκες ζωής τους είναι ιδανικές και αρκούντως πολυτελείς. Τρέφονται με γρασίδι υψηλής ποιότητας και πίνoυν μπύρα- καθώς βοηθά στο να τους… ανοίγει η όρεξη. Οι κτηνοτρόφοι τους κάνουν σχεδόν καθημερινά μασάζ, για να διασφαλίσουν ότι το κρέας τους θα είναι μαλακό.
Το συγκεκριμένο μοσχαρίσιο κρέας, μπορεί να είναι ιδιαίτερα μαλακό, νόστιμο και ελαφρώς λιπαρό, αλλά και το κιλό μπορεί να κοστίζει πάνω από 600-700 ευρώ.
Μια ribeye Wagyu στο Craftsteak στη Νέα Υόρκη κάποτε χρεώθηκε για $ 2.800.

Σαφράν ή κρόκος

Σαφράν ή κρόκος

6. Σαφράν 5000 $ ή 3650 € για 300 γρ. κρόκου.

Ο κρόκος ή αλλιώς σαφράν είναι το φυτό από το οποίο παράγεται, ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά στον κόσμο. Το σαφράν προέρχεται από τον ύπερο του άνθους του φυτού κρόκος. Για να καλλιεργηθεί το συγκεκριμένο φυτό χρειάζεται ξηρό και θερμό κλίμα, ενώ το έδαφος θα πρέπει να είναι σχεδόν άγονο, ασβεστώδες, επίπεδο, χωρίς δένδρα και κυρίως πλήρως αφυδατωμένο, ώστε να απομακρύνεται το νερό και να αποφεύγονται πιθανές προσβολές από μύκητες.
Η συγκομιδή του είναι εξαιρετικά λεπτή δουλειά και απαιτεί πολύ κόπο και χρόνο. Για να παραχθούν περίπου 500 γρ., από το πολύτιμο αυτό μπαχαρικό υπολογίζεται ότι απαιτούνται 50.000 έως 75.000 λουλούδια (υπολογίστε περίπου σε έκταση ίση με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου γεμάτο με μικρά άνθη). Μετά το τέλος της συγκομιδής, το σαφράν πρέπει να αποξηρανθεί προκειμένου να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια, να αποθηκευτεί και να προστατευθεί από την υγρασία, το ηλιακό φως και τη θερμότητα. Όσο για το κόστος του, είναι αρκετά υψηλό και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 5000 δολάρια για 300 γρ. κρόκου.

Domenico Crolla’s Pizza Royale 007

Domenico Crolla’s Pizza Royale 007

5. Domenico Crolla και η Pizza Royale 007 – $ 4,200

Ο καθένας με την τρέλα του ή το πάθος του!!!  Ο Domenico Crolla είναι ένας Σκωτσέζος σεφ γνωστός για τη δημιουργία πορτρέτων σε πίτσες του.
Ετσι αποφάσισε να δημιουργήσει το Pizza Royale 007, μια πίτα 12-ιντσών, γεμισμένη με αστακούς μαριναρισμένους σε κονιάκ, χαβιάρι βουτηγμένο σε σαμπάνια, σάλτσα ντομάτας, καπνιστό σολομό Σκωτίας, προσούτο, μενταγιόν ελαφιού, και vintage βαλσάμικο ξύδι. Και όλα αυτά συμπληρώνονται με ψήγματα χρυσού 24 καρατίων.
Δεν ξέρω αν η πίτσα γίνεται delivery……

Densuke Black Watermelon

Densuke Black Watermelon

4. Densuke, Μαύρο Καρπούζι – 6,100 $ ή 4450€

Ενα λαχταριστό, κατακόκκινο και δροσερό καρπούζι, σίγουρα κατέχει δικαιωματικά τον τίτλο του «βασιλιά» των καλοκαιρινών φρούτων.
Πόσο μπορεί όμως να στοιχίζουν κάποια άλλα καρπούζια όχι κόκκινα αλλά μαύρα;
Πρόκειται για τα καρπούζια Densuke, τα οποία δεν είναι μεγάλα σε μέγεθος και παρ’ότι αποτελούνται κυρίως από νερό, κοστίζουν μια ολόκληρη περιουσία.
Ευδοκιμούν μόνο στο βόρειο ιαπωνικό νησί, Hokkaido και συνήθως δίδονται ως εξαιρετικά σπάνια και πολύτιμα δώρα. Η ετήσια παραγωγή των καρπουζιών Densuke δεν ξεπερνά τα 65, ενώ το κόστος τους μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 4.500 ευρώ. Ένα φρούτο που ζύγιζε £ 17 μια φορά πουλήθηκε 6100 δολάρια.

Yubari King Melons

Yubari King Melons

3. Yubari,ο βασιλιάς στα Πεπόνια – 22.872 $ ή 16700€

Όχι, αυτά δεν είναι τα συνηθισμένα πεπόνια που μπορείτε να βρείτε στο σούπερ μάρκετ. Η πορτοκαλί σάρκα Yubari,  κάνει αυτά τα πεπόνια να είναι περιζήτητα λόγω της αναλογίας και τη γλυκύτητα τους. Η εξόχως γλυκιά και ζουμερή γεύση τους και η χυμώδης σάρκα τους οφείλεται κυρίως στην ηφαιστειακή τέφρα του εδάφους. «Κατάγονται» από τη σχετικά αραιοκατοικημένη πόλη Yubari, στο νησί Hokkaido, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Sapporo.
Ένας επιχειρηματίας ιδιοκτήτης με κατάστημα σουβενίρ και  εστιατόριο με θαλασσινά γεύματα έκανε μια προσφορά περίπου 23 χιλιάδες δολάρια για την τιμή και το προνόμιο να πάρει κατά αποκλειστικότητα το συγκεκριμένο φρούτο.

Almas Caviar

Almas Caviar

 2. Almas Χαβιάρι – $ 25.000  ή 18200 € περίπου

Το χαβιάρι είναι τα αυγά οξύρρυγχου, που ζει στη Μαύρη Θάλασσα. Αποτελεί ίσως το ακριβότερο έδεσμα στον κόσμο και έχει καταστεί σύμβολο κύρους και σήμα κατατεθέν των πλέον επίσημων γευμάτων. Το πιο σπάνιο και ακριβό χαβιάρι προέρχεται από το Ιράν και ονομάζεται «Almas», που κυριολεκτικά σημαίνει «διαμάντι». Παράγεται από τον οξύρρυγχο Almas Caviar Beluga και είναι μικροσκοπικό, ανοιχτόχρωμο και φωτεινό σαν μικρή πέρλα.

Ο χρόνος ωρίμανσης των αυγών αυτών των ψαριών μπορεί να ξεπεράσει και τις δύο δεκαετίες. Για το λόγο αυτό, είναι και εξαιρετικά σπάνιο να βρείτε το συγκεκριμένο είδος. Τα ίδια τα ψάρια, ανήκουν στους γηραιότερους πληθυσμούς του πλανήτη, με παρουσία ζωής πάνω από 120 εκατομμύρια χρόνια. Κάποιοι μάλιστα, ισχυρίζονται ότι είναι οι μοναδικοί «επιζήσαντες» από την εποχή των δεινοσαύρων. Τα ψάρια Beluga ζουν στην Κασπία θάλασσα και ο μέσος όρος ζωής τους, είναι 80 χρόνια.

Η σπανιότητα αυτού του στοιχείου καθιστά ακόμη πιο ακριβά. Το μόνο κατάστημα που είναι γνωστό ότι έχει μονίμως χαβιάρι είναι το Caviar House & Prunier  που βρίσκεται στο Picadilly στο Λονδίνο. Δείτε λοιπόν τι σκέφτηκαν στο συγκεκριμένο κατάστημα. Να συσκευάσουν το προιόν χαβιάρι ανά κιλό και να τοποθετεί σε ένα κουτί φτιαγμένο από χρυσό 24 καρατίων. Έτσι η σπανιότητα  συνδυάστηκε με τη συσκευασία και η τιμή πώλησης έφτασε τα $ 25.000. Στη συνέχεια, φτιάχτηκε ένα μικρότερο κουτί για $ 1,250.

Italian White Alba Truffle

Italian White Alba Truffle

1. Ιταλική Λευκή Τρούφα Alba – $ 160.406 ή 117000€

Οι Τρούφες είναι έτσι και αλλιώς ιδιαίτερα πολυτελές και ακριβό έδεσμα, αλλά καμία τόσο όσο η ιταλική λευκή alba.

Οι τρούφες είναι υπόγεια μανιτάρια, μεγέθους 2 με 7 εκατοστών. Συγκεκριμένα, η λευκή τρούφα είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος υπόγειου μανιταριού, η τιμή του οποίου είναι μάλλον αστρονομική.
Με έντονη γεύση και χαρακτηριστικό άρωμα, η λευκή τρούφα, έχει σχήμα ακανόνιστο (περίπου σφαιρικό) και αποτελείται από μία σαρκώδη μάζα. Για να ευδοκιμήσουν οι λευκές τρούφες χρειάζονται κοιλάδες με εξαιρετικά γόνιμο έδαφος. Επειδή τα περισσότερα ζώα, τρελαίνονται για τις τρούφες, πρέπει να περιφράσσονται οι καλλιέργειες, ώστε να αποφευχθούν οι «ανεπιθύμητοι»… επισκέπτες.
Το κόστος της είναι έτσι κι αλλιώς υψηλό, απλώς για την ιστορία σας αναφέρω  ότι  επενδυτής από το Χονγκ Κονγκ και η σύζυγός του αγόρασαν την ακριβότερη λευκή τρούφα, η οποία πωλήθηκε έναντι 255.000 ευρώ.

Πρόκειται δε, για μια φημισμένη αφρoδισιακή τροφή, που εμφανίζεται όμως σε ελάχιστες περιοχές, όπως στην Ιταλία ή την Κροατία.

Πηγή: http://www.therichest.com/luxury

 

 

Share Button

Σχετικά άρθρα:

  • Δεν υπάρχει άλλο σχετικό άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 

Βρείτε μας: