Ταξίδι στις γεύσεις με φθηνό σπιτικό φαγητό, σε κουτούκια, στο κέντρο των Αθηνών

Το κέντρο των Αθηνών αντιστέκεται στην κρίση με  τα κουτούκια του και με καλομαγειρεμένο σπιτικό  φαγητό.

Επηρεασμένη από ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και φορτισμένη από τη γενική εικόνα του κέντρου της  Αθήνας αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο.

Έκανα αναφορά στην Κωνσταντινούπολη, γιατί επανειλημμένως  σ αυτό το ταξίδι, αναρωτήθηκα,  τι είναι αυτό που οι άλλοι ξέρουν να το επικοινωνούν τόσο όμορφα, ενώ εμείς δείχνουμε μόνο την ασχήμια μας.

Ζω χρόνια στο κέντρο της Αθήνας  και έχω δει πολλά πράγματα να αλλάζουν. Αυτό που σίγουρα δεν  έχει αλλάξει είναι,  ότι η Αθήνα είναι μια όμορφη πόλη. Χρειάζεται όμως την προσοχή μας και τη φροντίδα μας.

Που θα βρείτε μουσικό μεζεδοπωλείο, παραδοσιακό καφενείο, οινομαγειρείο και άλλα κουτούκια με …σπιτικό φαγητό!

Eνα Ταξίδι στις γεύσεις θα ξεκινήσει (σε σειρές ….) με ωραίo, φθηνό και καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό, σε αρκετά κουτούκια και οινομαγειρεία στο κέντρο της Αθήνας.

Σας παρουσιάζω παρακάτω μία λίστα από αυθεντικά κουτούκια στο κέντρο της Αθήνας. Το Το καθένα από αυτά έχει τη δική του ιστορία και παράδοση …το καθένα από αυτά έχει κάτι να μας πει!

εστιατόριο με σπιτικό φαγητό1. “Όλυμπος Νάουσα” για σπιτικό φαγητό και μαγειρευτά delivery

Ξεκίνησα από την Περικλέους 30 , από το γνωστό εστιατόριο “Όλυμπος Νάουσα” . Το “Όλυμπος Νάουσα”  άνοιξε στην Αθήνα το 2001. Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη όταν έκλεισε το1993 , ένας ιστορικός χώρος συνάντησης, ένας γαστριμαργικός θρύλος, σημείο αναφοράς της των Θεσσαλονικέων.

Τώρα η κα Μάρθα προσπαθεί να κρατήσει την παράδοση. Το μενού της εβδομάδας είναι συγκεκριμένο. Σερβίρει  σπιτικό φαγητό  και μαγειρευτά delivery – σε πακέτα από Δευτέρα ως και το Σάββατο και από τι ς 12 το μεσημέρι ως και τις 6 το απόγευμα. Το κόστος είναι από 10 ευρώ ως και 17 ευρώ το άτομο.

Κυριακές και γιορτές κλειστά. Τηλ. επικοινωνίας 2103216149

μουσικό μεζεδοπωλείο2. “Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς”: μουσικό μεζεδοπωλείο με σπιτικό φαγητό

 «Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς» λέγεται κρυμμένο στη  Λέκκα 22 μέσα στη στοά. Το εντοπίζεις από τις μυρωδιές και από τη ταμπέλα  «τριαντάφυλλο». Ο κος Τριαντάφυλλος Λαδάς , καταγωγή από τη Μυτιλήνη, ξεκίνησε  την ταβέρνα του το 1995. « Ξέρω τι σερβίρω γιατί όλα περνάνε από το χέρι μου. Ξεκινάω από την αγορά για ψάρι τα χαράματα και φυσικά διαλέγω τα καλύτερα. Όλα είναι χειροποίητα εκτός από την κοπανιστή. Το χειμώνα  θα σερβίρουμε και κακαβιά».

Θα φας ψάρι της ώρας, γαύρο «παντρεμένο», γόνο θράψαλου, γαριδάκι συμιακό, βραστές σαλάτες, φάβα , μαυρομάτικα και  θα πληρώσεις περίπου 12 €.  Λειτουργεί από τις 11.30πμ ως και τις 8.00μμ εκτός Κυριακής. Το Σάββατο υπάρχει και ζωντανή μουσική με έντεχνο , λαϊκό , ρεμπέτικο. Για κρατήσεις καλέστε στα τηλέφωνα 210 – 3227298.

Μεζεδοπωλείο το Φίλεμα3. Μεζεδοπωλείο “Φίλεμα”

Στο πεζόδρομο της Ρόμβης  και σε κτίριο του ΤΣΙΛΕΡ  θα βρούμε το   «Μεζεδοπωλείο Φίλεμα» . Ο  κος Μούρτσινος με ξεναγεί στο κτίριο και στον κατάλογο.

Κεμπάπ αρμένικο, λουκάνικο παραγωγής τους και  κεφτεδάκια «φίλεμα» και θα πληρώσεις γύρω στα 10-15 ευρώ το άτομο.  Ξεκίνησε το 2004 και συνεχίζει πάντα φιλικό και με παρείστικο στυλ. Ανοιχτό από τις 11πμ ως αργά το βράδυ.
Τηλ. επικοινωνίας 210 32 50 222

Ξέρω σας άνοιξα την όρεξη!!!!!!

ΠΡΟΣΕΧΩΣ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ………

 

Share Button

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 

Βρείτε μας: