Τα γλυπτά της Αθήνας

Μια μοναδική ιδέα από τους ενεργούς ακτιβιστές της πόλης των Αθηνών “atenistas”

Οι “atenistas” ξαναχτυπούν.

Παρακολούθησα τους  “atenistas” από τα πρώτα τους βήματα.

Έμαθα, περπάτησα μαζί τους, κάλεσα φίλους, γίναμε πολλοί οι οπαδοί τους.
Πιστεύω ότι για αυτή την ομάδα δεν έχεις να πεις πολλά. Μόνο ένα μεγάλο Μπράβο. Πρέπει να είσαι πολύ κακόβουλος και απαισιόδοξος  για να εκφραστείς αρνητικά.

Ένα μεγάλο έργο τους υλοποιήθηκε!  Τα «Γλυπτά της Αθήνας».

Κόρη-σε-έκσταση---Daughter-in-ecstacy

Αρχές 2014  αυτή η ομάδα ανθρώπων ανέλαβε την πρωτοβουλία της φωτογράφισης, της χαρτογράφησης και της εμπεριστατωμένης περιγραφής όλων των γλυπτών που «κοσμούν» τους δημόσιους χώρους της Αθήνας.
Εφαλτήριο για την κίνηση αυτή ήταν η ειλικρινής και ανιδιοτελής αγάπη προς όλους όσοι εργάστηκαν για την γλυπτική και την πόλη.
Παράλληλα, ήταν κοινή πεποίθηση πως από το διαδίκτυο απουσίαζε μια άμεσα προσβάσιμη και πλήρης πηγή ενημέρωσης για την υπαίθρια γλυπτική που αναπτύχθηκε στην Πρωτεύουσα συνιστώντας πολιτισμική παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές.
Για τον λόγο αυτό, η παρούσα ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες καταχωρίσεις, έχοντας ως απώτερο στόχο ν’ αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για όλα τα υπαίθρια γλυπτά στην Αττική.
Η όλη προσπάθεια αποτελεί καθαρά προϊόν ανιδιοτελούς συνδρομής πολιτών της Αθήνας. Εξάλλου, ο πολιτισμικός περίγυρος και ιδιαιτέρως τα μνημεία ενός τόπου, εκτός από ρόλο καλλωπιστικό, επιτελούν και ρόλο συνεκτικό. Δηλαδή, λειτουργούν ως θεματοφύλακες της συλλογικής ανάτασης αλλά και της ιστορικής συνέχειας.

Στην-Ελληνίδα-Γυναίκα---For-the-Greek-Woman

Καλώς ήρθατε στη νέα ιστοσελίδα των Αtenistas.  Η ιστοσελίδα ονομάζεται athenssculptures.com.

Φωτογραφίες 324 γλυπτών από δημόσιους χώρους της Αθήνας μέσα σε μια σελίδα στο διαδίκτυο, δημιουργώντας έναν απίστευτο χάρτη γνωριμίας της πόλης με οδηγό τα γλυπτά της. Τα γλυπτά που έχουν καταγραφεί χρονολογούνται από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα. Η παρουσίαση γίνεται και κατά περιοχή, δημοτικό διαμέρισμα αλλά και με βάση το υλικό κατασκευής τους.

Απολαύστε τα !!

http://www.athenssculptures.com/p/o.html

 

Share Button

Σχετικά άρθρα:

2 Responses to Τα γλυπτά της Αθήνας

  1. Pingback: Τα γλυπτά της Αθήνας

  2. Pingback: Τα γλυπτά της Αθήνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 

Βρείτε μας: