3ος Διάπλους ΑΝΟΖ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Δεκαπενταύγουστος στη Ζάκυνθο.

Οι Ζακυνθινοί με το δικό τους τρόπο τιμούν τη γιορτή της Θεοτόκου.

Βρέθηκα στη Ζάκυνθο για λίγες ημέρες (Ζακυνθινή δεν το κρύβω) και είχα την τύχη να παρακολουθήσω ένα ιδιαίτερο ετήσιο αθλητικό γεγονός.

3οs-diaplous-Zante

3οs-diaplous-Zante

Ο Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Ζακύνθου διοργανώνει τον 3ο Κολυμβητικό Διάπλου «ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΜΑΡΑΘΟΝΗΣΙΟΥ 2014» απόστασης περίπου 2.700 m, προς τιμή της Παναγίας της Μαραθονίτισας. Η εκκίνηση δόθηκε από την παραλία του Αγ. Σώστη και η διαδρομή ήταν ελεύθερη προς την αμμουδιά του Μαραθονησιού.
Για όσους δεν γνωρίζουν, ο κόλπος του Λαγανά είναι μέσα στο θαλάσσιο πάρκο Ζακύνθου (http://www.nmp-zak.org).

Πήραν μέρος 59 άτομα και τερμάτισαν όλοι.
Πρώτη η Πανελληνιονίκης, Φιλίππα Κολοκοτσά, με χρόνο 40 λεπτά!!!!!

Μετά τον τερματισμό ψάλθηκε δέηση προς τιμή της Παναγίας!

Με τον καιρό σύμμαχο (μεγάλη αβάντα για τους συμμετέχοντες), κατάφερα να φτιάξω το βίντεο,  παρακολουθώντας το γεγονός στο σκάφος που με φιλοξένησε ο αγαπητός Τάκης Ζουπάνος.

Αξίζει να αναφέρω την εθελοντική συμμετοχή των ναυαγοσωστών και των συνοδών σκαφών, απαραίτητα για τη διεξαγωγή του γεγονότος, καθώς επίσης και του γιατρού Θάνου Καντούνη.

Για άλλη μια φορά, ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!!

Θα χαρώ πολύ για τα σχόλια σας!!

Share Button

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SLO-MO & JO-MO vs FO-MO

Ποιες μπορεί να είναι οι κυρίαρχες τάσεις του τουρισμού; Συνδέονται με το Covid-19 και άλλες μολυσματικές ασθένειες; Τι είναι FO-MO ή αλλιώς Fear Of Missing Out και γιατί έρχεται απέναντι από το SLO-MO (taking it slow) και το JO-MO (Joy of Missing Out); Για τις νεότερες γενιές και όχι μόνο η τεχνολογία και η χρήση των […]

Share Button

Βρείτε μας: