1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κύβους
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
3-4 λευκά μανιτάρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο χωρίς τη φύτρα του ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
80 γρ πελτέ ντομάτας
1 πιπεριά κόκκινη καυτερή, ολόκληρη
1lt κόκκινο κρασί ή τόσο όσο να σκεπαστεί το κρέας
κόλιανδρο σκόνη
αλάτι- πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας πολύ καλά ώστε να πάρει έντονο χρώμα.
Προσθέτουμε με σειρά το καρότο, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το σκόρδο, την πιπεριά και αφού και αυτά σωταριστούν, προσθέτουμε το κρασί. Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τον πελτέ της ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, και τον κόλιανδρο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 60 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε τον πουρέ μελιτζάνας ζεστό και περιχύνουμε με την σάλτσα και το κρέας.
Προσοχή σε περίπτωση που δεν αρέσουν τα καυτερά, αφαιρούμε την καυτερή πιπεριά.
3 μελιτζάνες φλασκιές
500 γραμ σφιχτή μπεσαμέλ
κόλιανδρο
αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αφού τρυπήσουμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε μέχρι να μαραθεί η φλούδα τους. Όταν είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε
τις κόβουμε σε κομματάκια και τις στραγγίζουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια μελιτζάνας, το αλάτι,
το πιπέρι και το κόλιανδρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πουρές.
Σερβίρουμε τον πουρέ της μελιτζάνας και απο πάνω το κρέας. Παίρνουμε ιδέα και από τη φωτογραφία. Αν βρούμε και το πιάτο, ερχόμαστε πιο κοντά στην Κωνσταντινούπολη!!!
Καλή σας όρεξη!!!
One Response to Χουνκιάρ Μπεγεντί ή HUNKAR BEGENDI