Σε προηγούμενο άρθρο με τίτλο: Παραδοσιακά γλυκά του κόσμου, ανέφερα ότι η αυθεντική βιεννέζικη Sacher Torte είναι ένα επτασφράγιστο μυστικό του ομώνυμου ξενοδοχείου της Βιέννης και μόνο η αυθεντική φτιάχνεται με τη συγκεκριμένη συνταγή!!!!
Σας έχω όμως συνταγή από τον καταξιωμένο Ελληνα ζαχαροπλάστη Κώστα Παρλιάρο και τις ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ.
6 ασπράδια από αυγά
6 κρόκοι από αυγά
160 γρ. βούτυρο
70 γρ. ζάχαρη άχνη
130 γρ. λευκή ζάχαρη
160 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
200-250 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
400 γρ. λευκή ζάχαρη
140 γρ. νερό
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα . Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη προσθέτοντας έναν-έναν τους κρόκους μέχρι να αφρατέψει. Σταματάμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τον κάδο και χτυπάμε την ζάχαρη με τα ασπράδια σε μαρέγκα. Αδειάζουμε την λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε απαλά, προσθέτουμε την μισή μαρέγκα ανακατεύοντας. Ρίχνουμε σιγά -σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σ’ ένα τσέρκι 24 ε.κ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο -180οC για 50΄.Αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε και χωρίζουμε το κέικ οριζόντια σε δυο ίσα κομμάτια.
Στο ένα μέρος από το κέικ απλώνουμε τη μισή μαρμελάδα και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι.
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με την υπόλοιπη μαρμελάδα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την σοκολάτα το νερό και την ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει μέχρι τους 108ο . Το αδειάζουμε πάνω σε μια επιφάνεια μαρμάρου για να κρυώσει ανακατεύοντας το. Το μαζεύουμε στην κατσαρόλα, το ξαναζεσταίνουμε και γλασάρουμε. Αφήνουμε μισή ώρα πριν το κόψουμε.
Για καλύτερα αποτελέσματα δείτε και το βίντεο που ακολουθεί:
Ελπίζω να έχουμε καλά νέα!!!
Εξάλλου η Βιέννη είναι αγαπημένος προορισμός, μια ευκαιρία για να απολαύσετε την αυθεντική Sacher Τorte!!!
One Response to Συνταγή για SACHERTORTE