Περί ποδηλάτου

Ποδήλατο στην πόλη

Κάνεις ποδήλατο στην πόλη; Η τελευταία τάση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες!

Με ορθοπεταλιές απέναντι στην αστική μόλυνση, μαζί  σε μια προσπάθεια προώθησης εναλλακτικών επιλογών μετακίνησης εκτός των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ένα νέο μοντέλο ζωής υλοποιείται μέσω της δράσης «Αυτοματοποιημένο Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων» απ’ το πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ «Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015».

Ξέρετε ότι το πρώτο ποδήλατο κατασκευάστηκε το 1817 από το βαρώνο Von Drain για να μετακινείται μέσα στην βασιλική αυλή!!!

Τι σου λέει η έκφραση:Speed up your business, save your city (Επιτάχυνε τη δουλειά σου, σώσε την πόλη σου)

bondex2

Bondex Couriers: Η πρώτη ελληνική εταιρία ταχυμεταφορών που χρησιμοποιεί ως τρόπο μετακίνησης το ποδήλατο και έχει καταφέρει εν μέσω κρίσης να εμπλουτίζει συνεχώς τις υπηρεσίες της και να κερδίζει ολοένα και περισσότερους συνεργάτες.

Οι Couriers ποδηλατών της Αθήνας δημιουργήθηκαν το 2010 από πέντε φίλους που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Οι άνθρωποι που κάνουν αυτή τη δουλειά ονομάζονται “bike messengers” και το μότο της εταιρείας είναιSpeed up your business, save your city (Επιτάχυνε τη δουλειά σου, σώσε την πόλη σου)”.
https://www.facebook.com/bondex.couriers

 

Οι πιο Friendly για το ποδήλατο ευρωπαϊκές πόλεις.

Άμστερνταμ

Αmsterdam

Αmsterdam

Φλωρεντία

Florence

Florence

Βαρκελώνη

Barcelona

Barcelona

Παρίσι

Paris

Paris

Extra tip: FIT & THE CITY

Με μια ώρα ήπιας ποδηλασίας μπορείς να χάσεις μέχρι και 300 θερμίδες.• Η ποδηλασία βοηθά σε στην τόνωση του μυοσκελετικού συστήματος και ιδιαίτερα των γλουτιαίων μυών, υπεύθυνων για τη σωστή στάση της λεκάνης.• Μικρά σπριντ των 30”(αρκετά γρήγορες πεταλιές) βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς.• Κάνοντας 30’ποδήλατο σε επίπεδο με ελαφριά κλίση (μικρή ανηφορίτσα) γυμνάζεις τα πόδια, αλλά και τονώνεις το αναπνευστικό σου (ανοίγουν οι πνεύμονες).• Μια ώρα έντονης ποδηλασίας, με ποδήλατο κούρσας (όπου απαιτεί να είσαι ελαφρώς γερμένος προς τα μπρος), σε βοηθά να γυμνάσεις τους γλουτούς, τα μπράτσα αλλά και να κάψεις γύρω στις 600 θερμίδες .

Παίρνω ένα ποδήλατο και φεύγω για τ’ αδύνατο…… λέει ο Μακεδόνας.

Θα χαρώ για τα σχόλια σας.

 

Share Button

Σχετικά άρθρα:

  • Δεν υπάρχει άλλο σχετικό άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 

Βρείτε μας: