Εχετε ακούσει για τις καλύτερες θέσεις στο αεροπλάνο;

Μπορείτε να επιλέξετε από τις καλύτερες θέσεις στο αεροπλάνο;

Το άρθρο θα μπορούσε να απευθύνεται στους ταξιδευτές  που έχουν συνδέσει την επαγγελματική ζωή τους  με το αεροπλάνο ή σ αυτούς που τρέμουν στην ιδέα της πτήσης τους!

Εσείς τι πιστεύετε ότι όλες οι αεροπορικές θέσεις είναι ίδιες;  Κάνετε λάθος! Ούτε ο χώρος, ούτε ο θόρυβος, ούτε ή άνεση, ούτε η ασφάλειά τους είναι ίδια.

πως θα επιλέξουμε τις καλυτερες θέσεις στα αεροπλάνα

Ας δούμε τους τύπους θέσεων και καθισμάτων απο τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε!

– Θέσεις στις εξόδους κινδύνου

Στις οικονομικές θέσεις, ο μόνος ίσως τρόπος να έχετε επιπλέον χώρο –χωρίς χρέωση- για τα πόδια σας, είναι να καθίσετε στις θέσεις που βρίσκονται στις εξόδους κινδύνου.
Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι δε δικαιούνται όλοι να κάθονται σε αυτές τις θέσεις, καθώς επιλέγονται εκείνοι που είναι σωματικά ικανοί να χειριστούν τις εξόδους κινδύνου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και ως εκ τούτου, το προσωπικό του check-in θα πρέπει να ελέγξει πρόσωπο με πρόσωπο τους συγκεκριμένους επιβάτες, προκειμένου να εκχωρήσει αυτές τις θέσεις.

– Καθίσματα χωρισμάτων

Πρόκειται για τις θέσεις που βρίσκονται πίσω από τα χωρίσματα (κουρτίνες ή «τοίχοι») μεταξύ των τάξεων (οικονομική, first, business), των μεγάλων επιβατηγών αεροσκαφών και οι οποίες συχνά έχουν επιπλέον χώρο για τα πόδια, καθώς δεν υπάρχει άλλη θέση μπροστά τους. Δυστυχώς, είναι επίσης βολικές για εκείνους που ταξιδεύουν με βρέφη και νήπια.

– Θέσεις ανάλογα με την εταιρεία

Οι αεροπορικές εταιρείες προσαρμόζουν το εσωτερικό των αεροπλάνων τους στις εκάστοτε απαιτήσεις τους.
Έτσι, το εσωτερικό ενός Boeing 747 της British Airways δεν έχει το ίδιο σχέδιο θέσεων με ένα Boeing 747 της Virgin Atlantic. Γι’ αυτό καλό είναι να λαμβάνετε υπόψη σας και την εταιρεία.

Άλλοι παράγοντες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη

– Θόρυβος
Σε γενικές γραμμές, στα σύγχρονα αεροσκάφη με κινητήρες jet, οι πιο θορυβώδεις θέσεις βρίσκονται στο πίσω μέρος του αεροπλάνου. Αν λοιπόν θέλετε να αποφύγετε το θόρυβο, καθίστε όσο το δυνατόν πιο μπροστά. Ο κανόνας αυτός ισχύει ανάποδα για τα ελικοφόρα αεροσκάφη.

– Αναταράξεις
Η καλύτερη θέση που μπορείτε να επιλέξετε για να αποφύγετε τις δυσάρεστες αναταράξεις, είναι αυτή που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τα φτερά. Ένα αεροπλάνο κινείται γύρω από το κέντρο βάρους του, οπότε προσπαθήστε να καθίσετε όσο πιο κοντά στη μέση μπορείτε.

Εμπρός λοιπόν δείτε πώς να διαλέγετε τις καλύτερες θέσεις όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο.

Καλύτερες θέσεις στο αεροπλάνο

Πρόταση 1η:

Φτάνουμε αρκετά νωρίς στο αεροδρόμιο, είμαστε χαμογελαστοί και ευγενικοί στον υπεύθυνο του check-in και φυσικά παρουσιάζουμε και έναν πολύ καλό λόγο για τον οποίο χρειάζεστε επιπλέον χώρο για τα πόδια σας στην οικονομική θέση. Εχετε μια πιθανότητα να πετύχετε μια θέση στην προνομιακή έξοδο κινδύνου.

Προσοχή !! υπάρχει πιθανότητα ακόμη κι αν παρουσιάσετε το πιο πρωτότυπο και σημαντικό επιχείρημα, μπορεί να σας ζητηθεί η πιστωτική σας κάρτα προκειμένου να χρεωθείτε για το επιπλέον προνόμιο.
Γιατί; Γιατί η άνεση πληρώνεται!
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη British Airways, ο κανονικός χώρος θέσης είναι 76-95 εκατ. και η χρέωση για περισσότερο χώρο είναι 56 ευρώ, στην Air France ο κανονικός χώρος θέσης είναι 78-86 εκατ. και η χρέωση για περισσότερο χώρο είναι 50-70 ευρώ ανάλογα με τη διάρκεια της πτήσης, ενώ στην KLM ο κανονικός χώρος θέσης είναι 76-81 εκατ. και η χρέωση για επιπλέον χώρο είναι 20-70 ευρώ ανάλογα με τη διάρκεια της πτήσης.

Πρόταση 2η:

Έρευνα για την καλύτερη θέση!
Ένας καλός τρόπος για να βρείτε μια… αξιοπρεπή αεροπορική θέση, είναι να ρίξετε μια ματιά σε κάποια από τις ιστοσελίδες που προσφέρουν σχετικές υπηρεσίες.

Το www.SeatGuru.com , περιλαμβάνει πάνω από 700 σχέδια θέσεων εμπορικών αεροπλάνων, πληροφορίες για τα αεροσκάφη και για τις καλύτερες θέσεις, αλλά και κριτικές πελατών (δυστυχώς δεν περιλαμβάνονται οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες).
Η ιστοσελίδα είναι απλή στη χρήση -με τις αεροπορικές εταιρείες κατά αλφαβητική σειρά- και υπάρχουν προτάσεις για το πώς μπορείτε να προσδιορίσετε με τι τύπο αεροπλάνου ταξιδεύετε.
Αν, για παράδειγμα ταξιδεύετε με Boeing 747 – 400 της British Airways (το οποίο μπορείτε να βρείτε αρκετά εύκολα στην ιστοσελίδα της British Airways), τότε είναι πολύ απλό να βρείτε το σχέδιο του αεροπλάνου (ακόμη και να το εκτυπώσετε), ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε που θέλετε να καθίσετε.
Σε αυτό το παράδειγμα συγκεκριμένα, καλύτερα να αποφύγετε τη σειρά 36 και να προτιμήσετε τη σειρά 29.

Στην ιστοσελίδα http://seatexpert.com , μπορείτε να βάλετε τα στοιχεία της πτήσης σας και να δείτε ένα πλήρες διάγραμμα του αεροπλάνου με το οποίο ταξιδεύετε, με όλες τις διαθέσιμες θέσεις και σημειώσεις για το ποια είναι η καλύτερη.

Τέλος, υπάρχει και η ιστοσελίδα www.airlinequality.com , όπου μπορείτε να βρείτε σχόλια χρηστών για τις online υπηρεσίες κάθε εταιρίας, αλλά και για τη συμπεριφορά του πληρώματος και τις θέσεις.

Πρόταση 3η:

Ελεύθερη επιλογή θέσεων.
Ορισμένες εταιρείες δεν κάνουν κρατήσεις στις θέσεις, αλλά αντ’ αυτού κρατούν μια συγκεκριμένη σειρά επιβίβασης στο αεροπλάνο, ανά ομάδες: όσοι κάνουν πρώτοι check-in, επιβιβάζονται πρώτοι. Πληρώνοντας ένα μικρό ποσό ωστόσο, μπορείτε να κάνετε χρήση της διαδικασίας «speedy boarding», αλλά ακόμα και τότε, δεν ξέρετε αν θα προλάβετε να πετύχετε την επιθυμητή θέση.

Ετσι και αλλιώς το καλύτερο από όλα είναι να ευχόμαστε για μια ασφαλή πτήση!  Όλα τα άλλα είναι επικουρικά!

Please enjoy your flight ή have a nice flight !!

 

Πηγή: http://www.clickatlife.gr

Share Button

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 

Βρείτε μας: