Trip & Travel

Βασικές γνώσεις για το κρασί

Είστε γνώστης του κρασιού;

Πόσα πρέπει να ξέρει κανείς για να γίνε expert κρασιού;

Ξέρετε για την τανίνη, το terroir, το άρωμα, τη γεύση;
Πόσα ποτήρια κρασιού έχουμε και πώς πρέπει να κρατήσουμε ένα ποτήρι για να αναδειχτούν τα αρώματα του κρασιού;

Δεν πρόκειται φυσικά να σας κάνω οινογνώστες, αλλά οπωσδήποτε κάποια θέματα είναι απαραίτητο να τα ξέρετε και μάλιστα για ένα προϊόν που είναι σημαντικό της παρέας και του κεφιού.

Ξεκινάμε με τη φιάλη- ετικέτα.

Όχι δεν είναι αστείο! Πιστέψετε με ότι πολλοί φίλες/φίλοι δεν είναι και τόσο ενημερωμένοι.

Η επωνυμία της εταιρείας που παράγει το κρασί είναι στην κορυφή, ακολουθούμενη από την ποικιλία του κρασιού, την περιοχή και το είδος των σταφυλιών που χρησιμοποιούνται, καθώς και το έτος κατά το οποίο γίνεται η οινοποίηση.

Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι στο κάτω μέρος της ετικέτας.

 Με τι θερμοκρασία σερβίρονται τα κρασιά;

Όλα τα κρασιά να σερβίρονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες.
Το κόκκινο κρασί θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ή περίπου 20-25 ° C,
Τα ροζέ κρασιά πρέπει να σερβίρονται ελαφρά διατηρημένα με απλή ψύξη περίπου 7-13 ° C.
Το λευκό κρασί και τα αφρώδη πρέπει και τα δύο να είναι κρύα – να τα κρατήσετε στο ψυγείο, ώστε να είναι κάτω από 5 ° C.

Πού σερβίρονται τα κρασιά;

Διαφορετικοί τύποι ποτηριών είναι καλύτερο για διαφορετικά είδη κρασιού.
Φυσικά, δεν χρειάζεται όλη την ποικιλία των γυαλιών στο σπίτι σας, αλλά όταν διαλέγετε ποτήρια, επιλέξτε αυτά που αντιπροσωπεύουν τον τύπο του κρασιού που συνηθίζεται να σερβίρεται.

Κάντε την υπερβολή με τα ποτήρια της σαμπάνιας. Καλό θα ήταν να έχετε ποτήρια flutes.

 Πως κρατάμε ένα ποτήρι κρασί;

Κατ’ αρχήν ένα καλό ποτήρι κρασιού αποτελείται από τρία μέρη: την βάση, τον κορμό και έναν χώρο σε σχήμα “U”, ο οποίος δέχεται το κρασί.
Το κολονάτο ποτήρι μας επιτρέπει να αναδεύουμε το κρασί, αναδεικνύοντας έτσι τα αρώματά του, ενώ καλό θα ήταν το κύπελλο να «κλείνει» στην κορυφή του, έτσι ώστε να συγκρατεί όσο το δυνατόν περισσότερο τα αρώματα του εκάστοτε κρασιού.

Και τώρα σαν ειδικός !! κρατήστε το ποτήρι από το πόδι. Το κράτημα αυτό είναι σημαντικό, ειδικά με τα παγωμένα κρασιά δεδομένου ότι η θερμότητα από το χέρι σας θα ζεστάνει το ποτήρι και θα αλλάξει τη γεύση του κρασιού.

Στη συνέχεια, περιστρέψτε τον καρπό σας έτσι ώστε το κρασί στροβιλίζεται απαλά γύρω από το μπολ.

Περισσότερα για το κρασί σε επόμενο άρθρο.

Πληροφοριακό υλικό απο τη σελίδα: http://www.businessinsider.com/everything-you-need-to-know-about-wine

Περιμένω τα σχόλια σας  ή αν θέλετε να προσθέσετε κάτι.

Σχετικά άρθρα:

Exit mobile version