Η μπαλαρίνα Anna Pavlova έγινε γλυκό με φρουτένια αρώματα για να την θυμόμαστε για πάντα.
Τραγανή μαρέγκα ή μαρέγκες, αφράτη σαντιγί, φρέσκες φράουλες και η αποθέωση της απόλαυσης.
Ο γλυκύτατος Ηλίας Μαμαλάκης (http://www.eliasmamalakis.gr/) γράφει:
Υλικά για 6 άτομα
1 μεγάλη στρογγυλή έτοιμη μαρέγκα
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα βανίλια
4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
20 ολόκληρες καλά καθαρισμένες φράουλες
για τη σάλτσα
20 μεγάλες καθαρισμένες φράουλες
1 σφινάκι λεμοντσέλο
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ και τη κτυπάτε μέχρι να γίνει μια σφικτή σαντιγί. Ρίχνετε σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Βάζετε την έτοιμη σαντιγί στο ψυγείο να περιμένει.
Παίρνετε τη μεγάλη στρογγυλή μαρέγκα ή τις μαρέγκες που φτιάξατε (δες προηγούμενη συνταγή μας) και τη βάζετε σε ένα μεγάλο δίσκο. Ρίχνετε τη μισή σαντιγί και την απλώνετε με ένα μαχαίρι. Καρφώνετε επάνω της τις 20 ολόκληρες φράουλες. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη μισή σαντιγί να σκεπάσει τις φράουλες. Ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ρίχνετε στο μπλέντερ τις 20 καθαρισμένες φράουλες, το σφινάκι του λεμοντσέλο και 4 κουτ σούπας ζάχαρη. Τα κτυπάτε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής σάλτσα.
Όταν είναι να σερβίρετε βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και το περιχύνετε με τη σάλτσα.
Καλή επιτυχία!