Trip & Travel

Αφράτες μαρέγκες

Αφράτες  μαρέγκες στα χρώματα που θέλετε

Υλικά για 20 μαρέγκες

3 ασπράδια αυγών (περίπου 110 γραμ.)
110 γραμ. ζάχαρη άχνη
110 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100° C. Χτυπάτε τα ασπράδια με το σύρμα, προσθέτετε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να γίνει σφιχτό το μείγμα.

Κοσκινίζετε την κρυσταλλική ζάχαρη πάνω από το μείγμα με τα ασπράδια και ανακατεύετε συνεχώς ανασηκώνοντάς το απαλά με μια σπάτουλα. Το βάζετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στόμιο απλό ή με σχέδιο και σχηματίζετε μαρέγκες πάνω σε λαδόκολλα. Μπορείτε επίσης να τις φτιάξετε με τη βοήθεια δύο κουταλιών.

Τις ψήνετε στο φούρνο για 2 ώρες και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Για να έχετε πολύχρωμες μαρέγκες επιλέξτε απο το χρώμα που σας ενδιαφέρει, λίγες σταγόνες κόκκινης χρωστικής ουσίας για τρόφιμα.

Μπορεί κανείς να προσθέσει χυμό λεμονιού : μισό κουταλάκι του γλυκού στα 100 γρ ασπράδι. Κάνει πολύ καλή δουλειά. Το κιτρικό οξύ του προσφέρει και ένα αισθητικό πλεονέκτημα: κάνει πολύ λευκό το χτυπημένο ασπράδι (παγιδεύει τα μεταλλικά ιόντα που θα μπορούσαν να “χρωματίσουν”, να σκουρύνουν τον “αφρό” που δημιουργείται από το κτύπημα.

Καλή επιτυχία!

Σχετικά άρθρα:

Exit mobile version