Διασκεδαστικά παιχνίδια με ζαχαρωτά σπιτάκια από τα ΓλύκαΜαγειρεματα

Το παραμύθι Χανσελ και Γκρετελ, παιχνίδι ζαχαροπλαστικής με πολύ αγάπη και μεράκι.

Σεμινάρια ζαχαροπλαστικήςΤο μεράκι και η ιδέα

Υστερα από αρκετά χρόνια σπουδών και εργασίας ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες εμπορικές εταιρείες αποφάσισα να κάνω αυτό που με εξέφραζε περισσότερο και μου έδινε χαρά μου….. μου είπε η κα Ματσινοπούλου στη συζήτηση μας.

“Ασχολούμαι με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική πολλά χρόνια, τώρα. Σ’  ένα νεοκλασικό σπίτι φίλων στην Κηφισιά, τα παιδιά που το ζωντάνευαν με τις φωνές τους τα σαββατοκύριακα, έδωσαν το έναυσμα. Το μεράκι μου για δημιουργία και κυρίως η αγάπη μου για τα παιδιά – μικρά και μεγάλα – που είναι απέραντη, ηταν η αιτία. Η ιδέα έγινε σπίθα και το όνειρο άρχισε δειλά-δειλά να παίρνει σάρκα και οστά. Έτσι τα «ΓλύκαΜαγειρεματα», διασκεδαστικά παιχνίδια  για ζαχαρωμένα παιχνίδια,  γεννήθηκαν πριν από τέσσερα χρόνια περίπου”.

Ο στόχος , τα σεμινάρια ζαχαροπλαστικής και η υγιεινή διατροφή για τα παιδιά

“Ο στόχος για τα σεμινάρια ζαχαροπλαστικής για τα παιδιά, είναι η απόκτηση γνώσεων γύρω από αγνές πρώτες ύλες και η διδασκαλία ενός υγιεινού τρόπου διατροφής και μαγειρικής, μέσα όμως από μία δραστηριότητα που να μην επιβαρύνει το ήδη φορτωμένο πρόγραμμα των παιδιών.
Μία δραστηριότητα, που να τους δίνει τη δυνατότητα να λάβουν ενεργό μέρος σε μία παρέα που καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα, είναι χαρούμενη, δημιουργική και διασκεδαστική.

Επειδή το ενδιαφέρον της ζωής δε βρίσκεται μόνο στα σχολικά θρανία, μέσα από τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική τα παιδιά αποκτούν γνώσεις για την ποιότητα και την υγιεινή διατροφή, εξασκούν τα γευστικά τους κριτήρια αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους”

Παιχνίδια Ζαχαροπλαστικής και  το παραμύθι Χανσελ και Γκρετελ

“Θα  φτιάξουμε σοκολατάκια και μεζεδάκια, θα στολίσουμε την τούρτα με χρωματιστές ζαχαρόπαστες, χρυσόσκονη και λαμπερά στολίδια ή θα φτιάξουμε τρισδιάστατα ζωάκια. Θα ταξιδέψουμε στο παραμύθι Χάνσελ και Γκρέτελ, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία μας και στολίζοντας με γλυκιές λιχουδιές το Μπισκοτένιο Σπιτάκι τους. Μαζί θα παίξουμε διατροφικά παιχνίδια και θα μάθουμε μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια την αξία της διατροφής και των πρώτων υλών, υγιεινή διατροφή χωρίς να αγνοούμε τη γευστική απόλαυση. Στο τέλος κάθε δραστηριότητας τα παιδιά παίρνουν μαζί τις δημιουργίες τους σε ατομική συσκευασία”

Χώρος –  συνεργασίες- διοργάνωση παρτυ

Τα ΓλύκαΜαγειρεματα αυτήν τη στιγμή δυστυχώς δεν έχουν δικό τους χώρο. Σε σταθερή βάση – μία Κυριακή  το μήνα – πραγματοποιούνται στο Μαρκόπουλο στο καφέ του Μύλου και τον υπόλοιπο καιρό σε οποιοδήποτε χώρο επιθυμούν οι ενδιαφερόμενοι: σπίτια, παιδότοποι, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης».

Τα ΓλύκαΜαγειρεματα συνεργάζονται :

1)   Με παιδαγωγούς για διοργάνωση παρτυ, με  φανταστικά παιχνίδια, διαγωνισμούς και αστεία. Με πρωτότυπα face paintings ανάλογα με το θέμα της εκδήλωσης.

2)   Με catering που δημιουργεί απίθανες και υψηλής ποιότητας γευστικές δημιουργίες για μικρούς και μεγάλους.

Υπεύθυνη σεμιναρίων Φανή Ματσινοπούλου τηλ :  210 86 26 606  –  693 24 79 119

Share Button

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 

Βρείτε μας: