Trip & Travel

7 online σελίδες με έντονη εθελοντική δράση

 «Χτίζεται μια χώρα με καρδιά και ψυχή;  Εκστρατείες, καμπάνιες, πρωτοβουλίες για την Ελλάδα»

13 Δεκεμβρίου 2012 και η καμπάνια Greeks Can! σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μου, θα σας παρουσιάσω 7 διαδικτυακές σελίδες, ομάδες εθελοντισμού και αυτές, που στηρίζουν και  εκπέμπουν το μήνυμα μιας “Αλλης Ελλάδας”.

MyGreekHeart

Η ελληνική καρδιά αντιπροσωπεύει τη φιλικότητα, τη φιλοξενία και τη συμβολή.
Το MyGreekHeart , είναι ένα portal,  που δημιουργήθηκε με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά και επιτρέπει στις ελληνικές εταιρείες να διαφημίζονται δωρεάν μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου ξένων εταιρειών, που επιδεικνύουν προθυμία και θέλουν να υποστηρίξουν την ελληνική οικονομία.
Οι ξένες εταιρείες οι οποίες υποστηρίζουν αυτό το project φιλοξενούν στη σελίδα τους ή στο blog τους τα banners των ελληνικών εταιρειών. http://www.mygreekheart.net/

Volunteer4Greece

Το Volunteer4Greece είναι μια online πλατφόρμα που επιτρέπει σε εθελοντικούς οργανισμούς να αναρτούν τις εθελοντικές θέσεις εργασίας που προσφέρουν και σε εθελοντές να κάνουν αναζητήσεις θέσεων ανά περιοχή και κατηγορία οργάνωσης.
Στο Volunteer4Greece πιστεύει ότι εάν συνδυάσουμε το σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας με αξιόλογες μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι θεαματικά για την χώρα, το κοινωνικό σύνολο και το άτομο. http://volunteer4greece.gr/S/v4g/

ellines.com

Τι είναι Έλληνες;  H πρώτη διαδικτυακή κοινότητα για όλους τους Έλληνες – από όλον τον κόσμο. Ένας κοινός τόπος συνάντησης για να γνωρίσουμε – και να γνωριστούμε με ανθρώπους που η ρίζα τους (μας) είναι ελληνική. Για πρώτη φορά, ένας παγκόσμιος ιστός Ελλήνων που έχουν κατακτήσει την υφήλιο με την προσωπικότητα, την εργατικότητα, την δημιουργικότητα, τις ιδέες και τη δύναμή τους. Έλληνες που διαπρέπουν σε όλα σημεία του ορίζοντα.
Έλληνες που κατήργησαν τα σύνορα.
Έλληνες που έχουν δημιουργήσει μια ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ.
Έλληνες εκτός αλλά και εντός συνόρων που κατέχουν σημαντικές θέσεις, ανατρέπουν δεδομένα, διαπρέπουν στις επιστήμες, αναδεικνύονται στις τέχνες, καθηλώνουν τον κόσμο με τις ιδέες και τα έργα τους.
Έλληνες επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, αθλητές, πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, εικαστικοί, ζωγράφοι, αστυνομικοί, φωτογράφοι, μάνατζερ, ηθοποιοί, αναδεικνύονται συνεχώς μέσα από δημοσιογραφική έρευνα και την εξαιρετικά πολύτιμη βοήθεια των μελών της κοινότητας, έχοντας για πρώτη φορά ένα κοινό σημείο συνάντησης το ellines.com.
http://www.ellines.com/what-is-ellines-com/

ellinikoproion.gr

Μια καθαρά   ιδιωτική πρωτοβουλία  που δεν  συνδέεται και δεν εξαρτάται από κόμματα, φορείς ή το κράτος και έχει σκοπό να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τον καταναλωτή στην επιλογή του ελληνικού προϊόντος.
Θεωρεί τη στήριξη του ελληνικού προϊόντος απόλυτα κρίσιμη, σαν τον πιο άμεσο, εφικτό και αποτελεσματικό τρόπο να στηρίξουμε την οικονομία μας και να καταπολεμήσουμε την ανεργία. Συνεργάζεται με άλλες ιστοσελίδες και Μ.Μ.Ε. από όλη την Ελλάδα, μέσα από μια συντονισμένη καμπάνια για τη στήριξη του ελληνικού προϊόντος.
http://www.ellinikoproion.gr/index.php/2011-11-01-13-33-50

Upgreektourism

Ο κύριος στόχος της εκστρατείας «Upgreektourism» είναι η προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό με δύο τρόπους: άμεσα, μέσω της υπαίθριας διαφημιστικής εκστρατείας και έμμεσα με τα socialmedia.
Είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία, σε εθελοντική βάση, με στόχο την προώθηση της  Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό.
Έχουν ήδη ολοκληρώσει δύο έργα στη Times Square στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον DC
Η διαφημιστική καμπάνια στην Ουάσιγκτον, καλούσε  τους Αμερικανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα.
Η ηλεκτρονική πινακίδα στην Νέα Υόρκη, είχε στηθεί για 30 ημέρεςκαι υπενθύμιζε στο κοινό ότι, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση, η Ελλάδα είναι μια όμορφη χώρα και ένας ασφαλής προορισμός για διακοπές.
Νέα διαφημιστική πινακίδα θα εμφανιστεί στο Picadilly, 24 ώρες την ημέρα για 2 εβδομάδες, ξεκινώντας από 31 Ιανουαρίου 2013. http://www.upgreektourism.gr 

All4Greece.com

Το All4Greece.com, αποτελεί ένα πλήρες ελληνικό portal για τη δωρεάν ηλεκτρονική προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους στο εξωτερικό και την ηλεκτρονική παροχή υπηρεσιών στους τομείς των Εξαγωγών και των Επενδύσεων στην Ελλάδα.
Μέσω αυτού οι Έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να έχουν την απαιτούμενη πληροφόρηση και υποστήριξη στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, την λήψη υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, τη δημιουργία συνεργασιών και την ενίσχυση των επενδυτικών τους πρωτοβουλιών. Επίσης θα συμβάλλει στην αλλαγή του κλίματος και την προσέλκυση επενδύσεων. http://www.all4greece.com

Greece virtual

Mία τουριστική πλατφόρμα παρουσίασης των όμορφων τοπίων της πατρίδας μας με εικονική διαδραστική απεικόνιση! Πανοραμικές εικόνες 360 μοιρών, με φυσικούς ήχους, χάρτες, διαδραστικά πεδία μεταφοράς, βοηθούν εύκολα & διασκεδαστικά να αντιληφθούν όλοι τις ομορφιές της Ελλάδας!
Το  Greece virtual  δημιουργήθηκε από μια Ομάδα από την ακριτική Κω και στόχος της είναι να καλύψει όλη την Ελλάδα.
Το greecevirtual.gr εκτός από μια οπτική πανδαισία, αποτελεί παράλληλα ένα χρήσιμο τουριστικό εργαλείο για τις διακοπές, καθώς προσφέρει μια σειρά χρήσιμων πληροφοριών για τη διαμονή, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα μπαρ.
Μπορείς επίσης μέσω του portal να εντοπίσεις σημεία όπου μπορείς να κάνεις ιστιοπλοΐα, θαλάσσια σπορ, εναλλακτικό τουρισμό και άλλες δραστηριότητες.
http://www.greecevirtual.gr

Με το επόμενο άρθρο θα συμπληρώσουμε, τις 15 εθελοντικές οργανώσεις που παρουσίασαν το έργο τους τις 13 Δεκεμβρίου 2012, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις σελίδες τους.
Περιμένω σχόλια και εντυπώσεις.

 

 

Σχετικά άρθρα:

Exit mobile version