Trip & Travel

Δράσεις εθελοντισμού συνέχεια

3 συνεργατικοί σχηματισμοί και ένα ειδησεογραφικό κανάλι. Σκοπός: Δημιουργούμε θετικά για την άλλη Ελλάδα.

Κλείνω την παρουσίαση των 15 εθελοντικών ομάδων που βρέθηκαν στο Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη την 13η Δεκεμβρίου 2012.

goodnews.gr

Το πρώτο ειδησεογραφικό πρακτορείο με δυναμική ενημέρωση μόνο για τα θετικά που συμβαίνουν ή θα συμβούν στη χώρα μας. Το πρώτο Μέσο Ενημέρωσης που προβάλλει μόνο καλές ειδήσεις!

Αυτό που παλιά έλεγαν Less is more, στην εποχή μας εξελίσσεται σε Read less, Learn more.

 

Η προσφορά του  είναι η καθημερινή κάλυψη των Ελλήνων που προσφέρουν, καινοτομούν, δημιουργούν, αναλαμβάνουν δράση, παράγουν, ανοίγουν δρόμους και συνολικά προσφέρουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του κοινωνικού συνόλου.
Τι είναι πρότυπο για την Ελλάδα του μέλλοντος;  Κάποιο πρόσωπο, μια ομάδα, ιδέα, πρακτική, δράση ή προϊόν, τεχνολογία ή καινοτομία ;
Στόχος τους είναι η προβολή οτιδήποτε υποστηρίζει την αειφόρο ανάπτυξη και ο,τιδήποτε ελληνικό, αλλά ως ανάδειξη των προτερημάτων της χώρας μας, όχι ως αντιπαλότητα έναντι τρίτων.
Μπορείτε να τους ακούσετε από τον Αθήνα 9,84.

http://www.goodnews.gr

imaginethecity

Η ομάδα συντονισμού αποτελεί έναν συνεργατικό σχηματισμό (cluster) από άτομα και οργανισμούς. Μέσα από τη συνεργασία προκύπτουν πρωτοβουλίες, δράσεις και έργα, που αναδεικνύουν γνώσεις και διαδικασίες για την αστική αναγέννηση και ανάδειξη της ταυτότητας του τόπου.
Η συνεργασία και οι ρόλοι των μελών καθορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των δράσεων και των έργων, ενώ η νομική μορφή καθορίζεται ανάλογα με τους συνεργαζόμενους οργανισμούς που θεσπίζονται ως leader δράσης ή έργου.

Στόχος τους είναι να δημιουργούν τον τόπο που θέλουμε να ζούμε – μέσα από νέες διαδικασίες που συμβάλουν στην αστική αναγέννηση και στην ταυτότητα του τόπου.

http://www.imaginethecity.gr/

Human Grid

Το Human Grid (Ανθρώπινο Δίχτυ) φιλοδοξεί να αναδείξει και να υποστηρίξει ομάδες ανθρώπων που αποφάσισαν να συνεργαστούν για έναν κοινό σκοπό, να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, και να κάνουν κάτι καλό για τους γύρω τους και την πόλη τους, κόντρα στη οικονομική κρίση και την υποβάθμιση του κοινωνικού ιστού.

Στόχος του Human Grid είναι μέσω του διαδικτυακού χάρτη, να αποτυπωθεί το «ανθρώπινο δίχτυ» της Αθήνας ώστε να μπορούν όσοι ενδιαφέρονται για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να τις αναζητούν εύκολα και γρήγορα, να ενημερώνονται για τις επικείμενες δράσεις τους καθώς και για τον τρόπο που μπορούν κι αυτοί να συνδράμουν και να κάνουν κάτι καλό για τους γύρω τους και την πόλη τους, κόντρα στη οικονομική κρίση και την υποβάθμιση του κοινωνικού ιστού.

Το εύρος των δραστηριοτήτων τους περιλαμβάνει τη σίτιση και περίθαλψη απόρων, τον εξωραϊσμό πάρκων, το στήσιμο ανταλλακτικών παζαριών, τη διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, το συντονισμό περιπάτων και ποδηλατοποριών στους δρόμους της Αθήνας ή την γενικότερη αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης με δράσεις και πρωτοβουλίες σε γειτονιές.
http://humangrid.gr/

Εναλλακτικό Δίκτυο Ανταλλαγών

Το Εναλλακτικό Δίκτυο Ανταλλαγών Free Economy είναι μια κοινότητα που μπορεί να εργάζεται και να παράγει, παρακάμπτοντας τους περιορισμούς που επιβάλλει η έλλειψη ρευστότητας.
Πώς γίνεται αυτό;

Η λογική είναι η εξής: Σε μια χώρα που έχει ανθρώπινο δυναμικό ικανό και πρόθυμο να εργαστεί, το οποίο, όμως, έχει “αδρανοποιηθεί” τεχνητά από την έλλειψη χρήματος στην αγορά μέσα στο δίκτυο, έχουμε τη δυνατότητα να εργαζόμαστε και να προσφέρουμε ο ένας στον άλλον, χωρίς να εξαρτόμαστε από το αν υπάρχουν χρήματα στην τσέπη μας.

Εναλλακτικό δε ονομάζεται  το κοινοτικό νόμισμα του δικτύου με το οποίο γίνονται συναλλαγές. Έχει αξία ίση με το ευρώ (1 «εναλλακτικό» = 1 ευρώ). Επομένως μια υπηρεσία αξίας 100 ευρώ παρέχεται μέσω του δικτύου με 100 «εναλλακτικά».
https://network.free-economy.gr

Ελπίζω η παρουσίαση των15 ομάδων, να σας προκάλεσε το ενδιαφέρον για αυτά που συμβαίνουν τώρα στην Ελλάδα, για την Ελλάδα και για τους Ελληνες, μακριά απο την εθνική μας κατάθλιψη!

Περιμένω τα σχόλια σας

 

Σχετικά άρθρα:

Exit mobile version