Trip & Travel

Ομάδες εθελοντισμού

«Χτίζεται μια χώρα με καρδιά και ψυχή;  Εκστρατείες, καμπάνιες, πρωτοβουλίες για την Ελλάδα»

13 Δεκεμβρίου 2012 και η καμπάνια Greeks Can! σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, θέλησε να δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες, να γνωρίσουν, μέσα από μια ειδική εκδήλωση, τις πρωτοβουλίες για την Ελλάδα, που έχουν ξεκινήσει από ιδιώτες, χωρίς κρατική υποστήριξη.

Στόχος μια άλλη Ελλάδα και η αλλαγή της εικόνας της στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ποιες είναι αυτές οι 15 ομάδες εθελοντισμού, ιδιωτικές πρωτοβουλίες , που βρέθηκαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μας ανέβασαν ψυχολογικά και χειροκροτήθηκαν;

Σ αυτό το άρθρο θα παρουσιάσω τέσσερις  που έχουν ένα κοινό σημείο. Είναι και οι τέσσερις πρεσβευτές  του επαναπροσδιορισμού της Ελλάδας .
Είναι οι οπαδοί του “greekscan”, “repowergreece” , “ reloadgreece” και οπωσδήποτε ΝΑΙ! «η Ελλάδα μπορεί»!

Greeks Can

Μια πρωτοβουλία του Σπύρου Κουβέλη, που υλοποιείται απο την NU*Age σε συνεργασία με το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, και γίνεται σε 100% εθελοντική βάση.
H καμπάνια ξεκίνησε το Μάρτιο 2012 και σκοπός της  είναι να αναδείξει την Ελλάδα, μέσα από τα παραδείγματα των Ελλήνων που με πίστη και όραμα επιτυγχάνουν στην επιχειρηματικότητα, στην έρευνα, στην κοινωνική προσφορά, στην τέχνη, στον αθλητισμό, στη γευσιγνωσία.
Ο Σπύρος Κουβέλης λέει:

Μια φορά κάθε μήνα καλούμε κάποιους από τους ανθρώπους ή τις ομάδες που δημιούργησαν, που αποδεικνύουν με το έργο τους ότι οι Έλληνες μπορούν, να μιλήσουν σε νέους, σε δημιουργικούς ανθρώπους, σε όσους θέλουν να είναι μέρος της λύσης, να εκπέμψουν το μήνυμα, και να δώσουν ελπίδα και ώθηση σε άλλους Έλληνες.

https://www.facebook.com/NuAgeCentral?ref=ts&fref=ts

RepowerGreece

Το RepowerGreece αποτελεί μία ανοιχτή εθελοντική πρωτοβουλία. Είναι μία διεθνής εκστρατεία δημόσιας διπλωματίας, με στόχο την αντιμετώπιση των αρνητικών στερεοτύπων που επικρατούν για την Ελλάδα.

Στηρίζεται στην πεποίθηση ότι ο επαναπροσδιορισμός της χώρας μας στην αντίληψη της διεθνούς κοινότητας και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας δεν αποτελεί αντικείμενο μιας επιφανειακής αλλαγής εικόνας, αλλά μια μακρά και σύνθετη προσπάθεια, που πρέπει να στηρίζεται σε τεκμηριωμένα μηνύματα και που θα αντανακλούν διαφορετικές αντιλήψεις, πρακτικές και νοοτροπίες.

Καλεί κάθε ιδιωτικό ή δημόσιο οργανισμό, εκπαιδευτικό ίδρυμα, επιχείρηση, μέσο επικοινωνίας ή απλό πολίτη, να συμμετάσχει. www.repowergreece.com

Η Ελλάδα μπορεί

Σκοπός μας η συγκέντρωση όλων αυτών  των δυνάμεων που πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν είναι χώρα που καταρρέει.
Καταγράφουμε live όλες τις προτάσεις που περιέχουν ουσιαστικές λύσεις διαφυγής από την κρίση, προωθώντας τις παράλληλα, στις αντίστοιχες υπηρεσίες και οργανισμούς, που θα δεσμευτούν για την υποστήριξή τους, σε συνεργασία με εμάς, την ομάδα.
Η Ελλάδα μπορεί !

Οι προτάσεις που θα ψηφιστούν από τους οργανωτές ως καινοτόμες και οικονομικά αποδοτικές για την κοινωνία θα επιλεχθούν για περαιτέρω οικονομοτεχνική μελέτη και υλοποίηση. https://www.facebook.com/HElladaMporei

Reloadgreece

Οι Reloaders είναι τα άτομα, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις τους, εθνικότητα ή ηλικία, που είναι πρεσβευτές της αλλαγής για την Ελλάδα και είναι πρόθυμοι να αναλάβουν δράσεις εθελοντισμού για να γίνουν αυτές οι ιδέες πραγματικότητα.
Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από μια ομάδα Ελλήνων πτυχιούχων στο Ηνωμένο Βασίλειο .
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία από την νέα γενιά για την επόμενη γενιά με σκοπό να αλλάξει η νοοτροπία στην Ελλάδα και να μετατρέψει τα λόγια σε πράξεις.

Στόχος μας είναι να αξιολογηθεί εκ νέου η τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα από μια διαφορετική οπτική γωνία  ώστε να εμπνεύσει την επόμενη γενιά των Ελλήνων επιχειρηματιών.
Πιστεύουν ότι η Ελλάδα έχει  δυνατότητες  και  ευκαιρίες.
Πιστεύουν ότι οι Έλληνες έχουν την  ικανότητα να καινοτομούν και να ξεκινήσoυν συναρπαστικά έργα.
Πιστεύουν ότι, με την σημερινή αντιπαλότητα, μια  νέα κουλτούρα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας  μπορεί να δημιουργηθεί.

www.reloadgreece.com

Στο επόμενο άρθρο, θα δούμε διαδικτυακές σελίδες που η καθεμιά ανάλογα με το αντικείμενο της, βοηθά την προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Πως σας φαίνεται η ιδέα του εθελοντισμού για την αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας;
Περιμένω τα σχόλια σας.

 

 

Σχετικά άρθρα:

Exit mobile version