Trip & Travel

Γουασάμπι- wasabi

Τι είναι το Γουασάμπι (wasabi)

Ένα καρύκευμα απαραίτητο για το σούσι  και το σασίμι, σε ανάμειξη με σάλτσα σόγιας.

Προέρχεται από τη ρίζα του γιαπωνέζικου φυτού Wasabia japonica.
Στην Ελλάδα θα την βρείτε τριμμένη, σε μορφή σκόνης ή πάστας επειδή φρέσκια δεν διατηρείται για πολύ.

Χαρακτηριστικό της είναι η πικάντικη, καυτερή γεύση και το πράσινο χρώμα.

Extra tip: Το γουασάμπι, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal Biofactors, φαίνεται πως έχει ιδιότητες που εμποδίζουν την εμφάνιση μερικών ειδών καρκίνου, ενώ μπορεί ακόμη να αποτρέψει την εμφάνιση ασθενειών που προκύπτουν από τις τροφές, αποτρέποντας την ανάπτυξη βακτηρίων.

Επειδή το σούσι είναι κάτι που δύσκολα μπαίνει στην καθημερινότητα μας, μπορείτε να προσθέσετε στην κουζίνα σας το γουασάμπι  εσείς.

Θέλετε να πρωτοτυπήσετε ;;;;; σας προτείνω μια Ασιατική σαλάτα κοτόπουλο με Wasabi Dressing (περίπου για 4 άτομα).

Υλικά

Στήθος κοτόπουλου περίπου 1, 250 γρ.
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/4 φλιτζανιού ξίδι ρυζιού
2 1/2 κουταλιές της σούπας σκόνη wasabi
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
1 1/2 κουταλιές της σούπας νερό
Χοντροκομμένο αλάτι (Kosher) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σαλάτα – μαρούλι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 αγγούρι, κομμένο κατά μήκος σε λεπτές φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα μπιζέλια wasabi (αν δεν τα βρείτε σκέτα μπιζέλια)
1 φλυτζάνι φύτρες φασολιών

Προετοιμασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύπτουμε  τα στήθη κοτόπουλου με νερό . Μαγειρέψτε σε μέτρια χαμηλή φωτιά , περίπου 12 λεπτά. Μεταφέρετε τα ποσέ στήθη κοτόπουλου σε ένα πιάτο και αφήστε τα μέχρι να κρυώσουν ελαφρώς, περίπου 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα με το ξύδι ρυζιού, σκόνη wasabi, το σησαμέλαιο και 1 1/2 κουταλιές της σούπας νερό και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, βάλτε το μαρούλι με τις φέτες αχλάδι, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, τις φύτρες φασολιών και τα 2/3 της σάλτσας wasabi.
Κόψτε τα στήθη του κοτόπουλου σε λεπτές φέτες και στρώστε τις φέτες πάνω από τη σαλάτα.
Ρίξτε την υπόλοιπη wasabi σάλτσα πάνω από τα στήθη κοτόπουλου, πασπαλίστε με τα ψιλοκομμένα μπιζέλια wasabi και σερβίρετε αμέσως.

Kampai! (στην υγειά σας!!!!)

Περιμένω εντυπώσεις και σχόλια.

 

Σχετικά άρθρα:

Exit mobile version