Trip & Travel

Συμβουλές για ένα ευχάριστο αεροπορικό ταξίδι!

Πώς να είναι ευχάριστο ένα μακρύ ταξίδι με αεροπλάνο και ποια πράγματα κάνουν την πολύωρη πτήση… απόλαυση!!!!

Παραμονές Χριστουγέννων και τα ταξίδια επίκαιρα, όσο και να μας βασανίζει η οικονομική κρίση!
Οι “ταξιδευτές” σίγουρα δεν χάνουν ευκαιρίες!!
Μ αυτό το άρθρο θα σας δώσω κάποιες απλές συμβουλές, που έτυχε να βρεθούν μπροστά μου, για ένα ξεκούραστο αεροπορικό ταξίδι.

Πρώτο:  “reserve a good seat”

Κάποιες θέσεις είναι κατά πολύ ανώτερες από τις άλλες και αναφερόμαστε οπωσδήποτε στην οικονομική θέση.
Διεκδικείστε κάποια καθίσματα  με χώρο για τα πόδια, ή δίπλα σε ένα παράθυρο, αν θέλετε να κοιμηθείτε. Πώς; Αν καταφέρετε να φτάσετε αρκετά νωρίς στο αεροδρόμιο, να είστε χαμογελαστοί και ευγενικοί στον υπεύθυνο του check-in και να παρουσιάσετε και έναν πολύ καλό λόγο για τον οποίο χρειάζεστε επιπλέον χώρο για τα πόδια σας.
Προσπαθήστε να αποφύγετε τις θέσεις κοντά στις τουαλέτες όπου οι άλλοι επιβάτες θα έχουν πρόσβαση σ αυτές, τακτικά.
Το “μπες βγες” των συνεπιβατών σας, το φως και ο θόρυβος με το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας είναι κάτι που δεν πρόκειται να σας αφήσει να ηρεμήσετε ή διαφορετικά θα σας σπάσει τα νεύρα!!!

Δεύτερο: σώζει ένα ταξιδιωτικό μαξιλαράκι

Σίγουρα θα σας πάρει ο ύπνος μάλιστα αν είναι και μεγάλο το ταξίδι. Και τότε  αρχίζουν τα δύσκολα, δεν έχετε πού να στηρίξετε το κεφάλι σας με αποτέλεσμα να πέφτει προς πάσα κατεύθυνση και ο ύπνος να είναι ένα μαρτύριο.
Το αποτέλεσμα είναι να ξυπνάτε πιασμένοι και μετά υποφέρετε για μέρες, ειδικά αν ταλαιπωρείστε από αυχενικό. (Αμαρυλλίς για σένα!!)

Τρίτο: εξασφαλίστε τη διασκέδασή σας

Φέρτε μαζί σας, αυτό που θα σας καλύψει κάποιες ώρες διασκέδασης. Το iPhone, ή το iPad, ή ένα Gameboy, Nintendo D.S, ή CD player, μπορεί να σας σώσουν για κάποιες ώρες όταν η μουσική που σας προτείνουν ή οι ταινίες που προβάλουν, δεν σας ενδιαφέρουν.
Σκεφτείτε επίσης τη λύση ενός Ebook Reader ή ενός βιβλίου που θα θέλατε να διαβάσετε.


Σίγουρα η επιλογή των πρόσφατων περιοδικών από το αεροδρόμιο πριν πετάξτε, είναι απαραίτητη!

Αν είναι δυνατόν, προτιμήστε μια αεροπορική εταιρεία που προσφέρει AVOD (Audio Video on Demand), μια οθόνη τηλεόρασης μπροστά από το κάθισμά σας, που σας επιτρέπει να επιλέξετε αυτό που θέλετε να παρακολουθήσετε.
Φέρτε τα δικά σας ακουστικά. Τα ακουστικά, συνήθως που διατίθενται στο αεροπλάνο (είτε πρόκειται για αγορά ή δωρεάν) είναι συνήθως κακής ποιότητας. Φορέστε ακουστικά που αποκλείουν τους θορύβους του αεροπλάνου.

Τέταρτο: φροντίστε για τη διατροφή σας.

Επικοινωνήστε με την αεροπορική σας  εταιρεία εκ των προτέρων για να μάθετε εάν εξακολουθούν να προσφέρουν δωρεάν “ειδικά γεύματα”.
Πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν γεύματα για χορτοφάγους ή άλλα “ειδικά γεύματα”, αν η παραγγελία σας γίνει δύο ή τρεις ημέρες νωρίτερα. Και επειδή το γεύμα σας πρέπει να προετοιμαστεί ειδικά, είναι συνήθως καλύτερο από το τυποποιημένο.  Επιπλέον οι επιβάτες με ειδικές αιτήσεις γεύματος σερβίρονται σχεδόν πάντα πρώτοι.
Τώρα εάν η εταιρεία σας δεν προσφέρει ένα δωρεάν γεύμα, πρέπει οπωσδήποτε να έχετε το δικό σας ή να αγοράσετε ένα στο αεροδρόμιο.
Πάρτε μερικά γλυκά και άλλα σνακ μαζί σας. Μπάρες πρωτεΐνης είναι ιδιαίτερες χρήσιμες σε μια μεγάλη πτήση.
Τα περισσότερα γεύματα στις αεροπορικές εταιρείες τείνουν να είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και υψηλά σε υδατάνθρακες.

Πέμπτο και βασικό: η υγεία και η αισθητική σας!!

Πίνετε άφθονο νερό! Και επειδή δεν μπορείτε να ζητάτε νερό από τις αεροσυνοδούς συνέχεια και δεν μπορείτε επίσης να κουβαλήσετε on board νερό μαζί σας, ένα άδειο πλαστικό μπουκαλάκι θα δώσει τη λύση.
Θυμηθείτε ότι ποτέ δεν πίνουμε νερό από τις τουαλέτες.

Πάρτε μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τον ξηρό αέρα στην καμπίνα του αεροσκάφους. Ο αέρας σε ένα αεροπλάνο είναι πολύ ξηρός και μπορεί να αφυδατώσει το αναπνευστικό σας και όχι μόνο. Για αυτό απαραίτητο να έχετε μαζί σας σταγόνες για τα μάτια (eye drops),ρινικό Gel και ενυδατικό για τα χείλη σας. Αν μπορέσετε και περάσετε συσκευασία για ενυδάτωση των χεριών σας, ακόμη καλύτερα!!

Φέρτε  επίσης μια οδοντόβουρτσα και οτιδήποτε άλλο που δεν είναι υγρό ή τζελ (για να μπορέσετε να το περάσετε) και που θα βοηθήσει να φρεσκάρετε την αναπνοή σας.
Θα αισθανθείτε εσείς καλά!

Και τέλος μια super συμβουλή!!!

Μην κοιτάτε το χρόνο κατά τη διάρκεια της πτήσης. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι ‘αυτό και ψυχολογικά η πτήση θα κρατήσει πολύ περισσότερο κοιτάζοντας το χρόνο.
Επιλέξατε ένα ωραίο ταξίδι και σκεφτείτε ότι πολλοί άνθρωποι θα  θέλανε να είναι στη θέση σας! Πρώτη εγώ…..

Ελπίζω να με θυμηθείτε !!

Σχετικά άρθρα:

Exit mobile version