Trip & Travel

Ταξίδι στις γεύσεις με φθηνό σπιτικό φαγητό, σε κουτούκια στο κέντρο των Αθηνών

Το κέντρο των Αθηνών αντιστέκεται στην κρίση με  τα κουτούκια του και με καλομαγειρεμένο σπιτικό  φαγητό (Μέρος  δεύτερο )

Άλλο ένα Ταξίδι στις γεύσεις  λοιπόν  συνέχεια του άρθρου φθηνό και καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό στο κέντρο των Αθηνών, που θα παρουσιάσω μία σειρά από κουτούκια στο κέντρο της Αθήνας.

Που θα βρείτε μουσικό μεζεδοπωλείο, παραδοσιακό καφενείο, οινομαγειρείο και άλλα κουτούκια με …σπιτικό φαγητό;

Εδώ λοιπόν η συνέχεια της λίστας από αυθεντικά κουτούκια στο κέντρο της Αθήνας. Το  καθένα από αυτά έχει τη δική του ιστορία και παράδοση …το καθένα από αυτά έχει κάτι να μας πει!

4. “Μινιατούρα”: μαγειρευτά φαγητα και πολλά είδη μπύρας

Δίπλα σχεδόν Ρόμβης 21, η “Μινιατούρα”, το  μικρό εστιατόριο πόλεως, το φθηνό εστιατόριο Αθήνας, όπως χαρακτηρίζεται στην ιστοσελίδα του. Μιλήσαμε πολύ με τον κο Παναγιώτη Λώλο, υπεύθυνο του χώρου, για το κέντρο και τα προβλήματα  του. Το μαγαζί άνοιξε το 2002 με μαγειρευτά φαγητά στο μεγαλύτερο ποσοστό του κατάλογο του. Το μενού κάθε μέρα αλλάζει και ένα πλήρες γεύμα με μπύρα στοιχίζει γύρω στα 12,5 ευρώ. Έχει περίπου 50 ετικέτες με μπύρες.

“Σερβίρουμε και μισές μερίδες για να δώσουμε τη δυνατότητα στο κόσμο να δοκιμάσει διάφορες γεύσεις και να φάει και φθηνά.  Το κέντρο είναι ο παλμός όλης της πόλης. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε, προσπαθήστε και εσείς να μην κλείσει το κέντρο. Φωνάζουμε κάθε μέρα να φωτισθεί το κέντρο ώστε να μην φοβάται ο άλλος να περπατήσει…” μας είπε ο κος Παναγιώτης.
Τηλ. επικοινωνίας στο 210 3233459.

5.  Η κυρία Δήμητρα: παραδοσιακό καφενείο με σπιτικό φαγητό  

Ένα καφενείο στη Θησέως  7-9 μέσα στη στοά. Η κυρία Δήμητρα έφτιαχνε καφέ και στο βάθος οι κατσαρόλες με σπιτικό φαγητό  . « Μαγειρεύω για το σπίτι μου, για την οικογένεια μου, απλά βάζω  κάτι παραπάνω για κάποιους φίλους . Μαγειρεύω  τόσο, ώστε αύριο πάλι διαφορετικό» . Σπεσιαλιτέ της σάλτσα κεφτεδάκια και όχι μόνο. Τιμή μερίδας-πακέτου, γύρω στα 4,5€.
Τηλ. επικ 210-3232810

6. “Μελίλωτο”: σπιτικό φαγητό με τρέλα

« Θεατρικός μονόλογος… (εισαγωγή)
Στον “Μελίλωτο” δεν είμαστε Εστιάτορες! Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων και μιας μαμάς, που έχουμε έρωτα και τρέλα με την μαγειρική… Παθιαζόμαστε με τα τηγάνια, τις σχάρες και τις γεύσεις, τρώμε ότι μαγειρεύουμε και δεν μετράμε τις ώρες που είμαστε “στο πόδι”… τώρα βέβαια, αν τύχει και η κοπέλα που είναι στο ταμείο και έχει να κάτσει καμιά δεκαριά ώρες, θελήσει να πάρει μια ανάσα, δεν πειράζει να περιμένετε 10 λεπτάκια… δεν θα το κάνουμε θέμα, αφού σας έχουμε αποζημιώσει με υπέροχες γεύσεις, ε; σωστά; αν οι φίλοι μας είσασταν όλοι τόσο σχολαστικοί, δεν θα είσασταν φίλοι μας άλλωστε…  “Μελίλωτος” η ασυμβίβαστη κουζίνα» Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο, παρά μόνο ότι όταν αγαπάς κάτι κάνει….. θαύματα!!!! “Μελίλωτος” σπιτικό φαγητό.
Καλαμιώτου 19 και τηλ. επικοινωνίας 210 -32 22 458 & 498

7. Το “Παραδοσιακό ψητοπωλείο”

Για τρομερά μπιφτέκια και τεράστιες μερίδες με ψητό κρέας μου  συστήσανε  το «Παραδοσιακό ψητοπωλείο »πίσω από την πλατεία της Αγίας Ειρήνης. Τηλ. επικοινωνίας 210-3231700

8. “Δωρίς”: Το ταξίδι στις γεύσεις τελειώνει με ένα οινομαγειρείο

Το ταξίδι στις γεύσεις στο κέντρο των Αθηνών τελειώνει με γλυκό. “Δωρίς” του 1900. Τι να πεις για αυτό το μαγαζί;  Ένα παλιό ζαχαροπλαστείο με ιστορία πάνω απο 100χρόνια που μετατράπηκε σε οινομαγειρείο και με τον ο κύριο Θάνος, κάθε τόσο να  σβήνει με κιμωλία στον πίνακα ένα ένα τα πιάτα που τελειώνουν. Νέος κόσμος, περαστικοί, άνθρωποι της γειτονιάς γεμίζουν τα μεσημέρια τα μαρμάρινα κλασσικά τραπεζάκια του. Χρέωση για το άτομο περίπου στα 10 ευρώ. Το “Δωρίς”  θεωρείται από τα φθηνά μεζεδοπωλεία.  Ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6.30 το απόγευμα. Ωχ!!!!!! Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την παράδοση. Τους περίφημους λουκουμάδες με μέλι.
Πραξιτέλους 30, Πλ. Κλαυθμώνος τηλ επικοινωνίας  210-3232671, 2103230177

 Γνωρίζετε παραδοσιακά κουτούκια με αυθεντικό σπιτικό φαγητό;

Μοιραστείτε την εμπειρία σας μαζί μας!

Σχετικά άρθρα:

Exit mobile version