Trip & Travel

BUENOS AIRES: Υπόσχεται το καλύτερο φαγητό της πόλης

Ο Ηλίας Σκουλάς μετέτρεψε το ιστορικό εστιατόριο “Vardis” σε “Buenos Aires”, άλλαξε φαγητό, τιμές και…ύφος και συνεχιζει να ρισκάρει ποντάροντας σε γαστρονομικές ανατροπές.

Buenos Aires εστιατόριο

Μια τολμηρή για την εποχή απόφαση του επιχειρηματία κ.Χ Βάρδη και ένα δυναμικό παρόν του σεφ Ηλία Σκουλά, το «Βuenos Aires» ντεμπουτάρει στο «Πεντελικόν» της Κηφισιάς, πρώην  «Vardis».

…Το στοίχημα είναι τόσο του κυρίου Βάρδη -ο οποίος είναι ένας επιχειρηματίας με τρομερή food culture – όσο και δικό μου, να «ανοίξουμε» αυτό τον υπέροχο χώρο που στεγάζεται παραπλεύρως του Ξενοδοχείου Πεντελικόν στο Κεφαλάρι και να τον γνωρίσει το ευρύ κοινό μέσα από τα πιάτα μου. Εξάλλου ήμουν πάντα θιασώτης της διεύρυνσης της γαστρονομίας και όχι της ελιτίστικης προσέγγισης και ας με κατηγορούν διάφοροι γι’αυτό..

μας είπε ο κος Ηλίας Σκουλάς σε πρόσφατη συνέντευξη του. Ένα καινούργιο αργεντίνικο εστιατόριο λοιπόν, που αναμένεται να συνεχίσει την παράδοση του πρώην  «Vardis» και να κάνει τη διαφορά του φετινού χειμώνα. Αξίζει να αναφερθεί ότι το “Vardis Restaurant” θεωρείται  το μοναδικό εστιατόριο σε ξενοδοχείο στην Ελλάδα που έχει λάβει ένα αστέρι Michelin για 8 συναπτά έτη.

Το εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο, έχοντας πλέον αυτόνομη, δική του είσοδο, και με menu που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και του πιο απαιτητικού πελάτη, με πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Γαστριμαργικές  προτάσεις

Τα Late Lunch μενού ξεκινάνε νωρίς το απόγευμα και κοστίζουν από 20€ το άτομο. Περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά πιάτα της Αργεντίνικης γαστρονομίας όπως η provoletera και οι empanadas με μοσχαρίσιο φιλέτο.

Οι επιλογές από κει και πέρα είναι πολλές και πεντανόστιμες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε: πιάτα με ιστορία όπως το Turnedo Rossini και το Tartare aπό φιλέτο Black Angus, ένα σπιτικό κανελόνι σε φοβερή τιμή και αξέχαστη γεύση, τα απίθανα steaks με τα πεντανόστιμα συνοδευτικά τα οποία προσφέρονται με το ψητό κρέας χωρίς να τα παραγγείλεις.
Σαλάτα, πατατούλες Delmonico (μυστική συνταγή του 1837),καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα Chimi Churi.

Αξιομνημόνευτη είναι και η τεράστια Bisteca που προσφέρεται για 2 άτομα και κοστίζει κάτω απο 60€ όπως επίσης και το μεγαλειώδες χειροποίητο BlackAngus μπιφτέκι με τηγανητό αυγά, σάλτσα mushroom melt, σαλάτα Coleslaw και πολλά άλλα στα 17,50€!

Τα γλυκά τα οποία παρασκευάζονται καθημερινά είναιόλα καινούργιες συνταγές με μοναδική αισθητική και γεύση.

Η μεγάλη έκπληξη θα είναι το Plato Del Chef που καθημερινά ο chef Ηλίας Σκουλάς θα ανακοινώνει και θα είναι περιορισμένης ποσότητας.
Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς την εκπληκτική ατμόσφαιρα του χώρου,το “Buenos Aires” φαντάζει ιδανικός προορισμός…

Σχετικά άρθρα:

Exit mobile version