Ιδέες για καρναβάλι.Διευκολύνω την απόφαση σας για ένα αποκριάτικο πάρτυ.
Τι μας δυσκολεύει στην απόφαση να φωνάξουμε φίλους για ένα αποκριάτικο πάρτυ;
Εμένα η σκέψη “τι θα παραγγείλουμε;” ή “τι θα ετοιμάσουμε;” με τρελαίνει! Και επειδή όλα έχουν ένα κόστος και οι μέρες είναι περίεργες! βρήκα και σας προτείνω δύο ιδέες για να διασκεδάσω την απόφασή σας.
Popcorn Candy Cake
Υλικά
2 σακούλες ποπκόρν (η ποσότητα θα εξαρτηθεί απο πόσους είστε διατεθειμένος/η να καλέσετε)
2 φλυτζάνια ζαχαρωτά (smarties- ζελεδάκια- πολύχρωμα κουφετάκια,τρούφα χρωματιστή κ.λ.π.)
1/4 φλυτζάνι μαργαρίνη
450 γρ marshmallows
120 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Λίγη βανίλια
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα ποπκόρν.
Σέ ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα marshmallows και τη βανίλια.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα, προσθέτουμε τα ποπκόρν, αφου τα ανακατέψουμε με τα ζαχαρωτά.
Το ρευστό μείγμα απο τα marshmallows τo ρίχνουμε στη φόρμα επάνω στα ποπκορν πιέζοντας τα με ένα ξύλινο κουτάλι.
Τα ποπκόρν πρέπει να μείνουν πάνω από 30 λεπτά στη φόρμα πριν τα αναποδογυρίσουμε σε πιατέλα.
Γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
Tips:
Θα μπορούσε μια άλλη εναλλακτική παρουσίαση να είναι, σε ατομικά φορμάκια του κέικ.
Αν έχετε διάθεση και χρόνο, θα μπορούσατε επίσης να τα παρουσιάσετε και σαν μπαλίτσες πάνω σε ξυλάκια απο γλυφιτζούρια. Εδώ για να διευκολυνθούμε στη διαμόρφωση, τα χέρια πρέπει να είναι βουτυρωμένα.
Λαχταριστά μίνι cupcakes
Υλικά για 24 περίπου μίνι cupcakes
1 φλιτζ. βούτυρο πολύ μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζ. ζάχαρη
1¾ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα αυγά
1 φλιτζ. γάλα
βανίλια και
τα ζαχαρωτά που σας περίσεψαν από την προηγούμενη συνταγή
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C, στον αέρα. Στρώνουμε με χάρτινες θήκες cupcakes, δύο ταψάκια muffins με 12 θήκες το καθένα.
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε για 3΄-4΄, να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 3΄-4΄ακόμη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.(Τα αυγά τα ρίχνουμε ένα ένα. Πρέπει να τα απορροφάει το μείγμα πριν ρίξουμε το επόμενο). Ρίχνουμε τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και εναλλάξ προσθέτουμε αλεύρι και γάλα.
Ισομοιράζουμε στις θήκες το μείγμα, γεμίζοντας κατά τα 3/4.
Ψήνουμε για 20΄-23΄λεπτά. Δεν πρέπει να τα παραψήσουμε πρέπει να έχουν υγρασία. Είναι έτοιμα όταν πιέζουμε ελαφρά την κορυφή και αυτή επανέρχεται.
Τα αφήνουμε 5΄λεπτά να σταθούν στη φόρμα και τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Τα στολίζουμε με εγχρωμη βουτυροκρέμα της αρεσκείας μας .
Γαρνίρουμε με σπασμένες καραμέλες, με τρούφα χρωματιστή ή με πολύχρωμα κουφετάκια.
Συνταγή για βουτυρόκρεμα(Σ. Παρλιάρος)
ΥΛΙΚΑ για 30-36 cupcakes
500 γρ. μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. βανίλια “υποβρύχιο”
2 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γλ. κανέλα
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη (την πρόσθεσα επειδή έβαλα υγρό χρώμα)
Χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας.
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα.
Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε στο μπολ, λίγο-λίγο το “υποβρύχιο”, το κονιάκ, την κανέλα και την άχνη.
Κατά διαστήματα, σταματούμε το μίξερ και με μια σπάτουλα μαζεύουμε το μείγμα που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μπολ και το βάζουμε μαζί με το υπόλοιπο μείγμα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για 10-15 λεπτά, έως ότου το μείγμα μας ασπρίσει και αφρατέψει.
Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!
Θα ακολουθήσουν και άλλες ιδέες. Περιμένω φυσικά και δικές σας.