Trip & Travel

5 συνήθη λάθη που κάνουν οι ταξιδευτές

Ξεκινάμε, ο χειμερινός τουρισμός προ των πυλών …

Παραμονές εορτών και ο χειμερινός τουρισμός στο πιο δυνατό του σημείο!!!

Το να ταξιδεύει κανείς στον κόσμο σήμερα έχει γίνει ευκολότερο και βέβαια πιο κοσμοπολίτικο. Ο αριθμός των προορισμών και των πολιτισμών, που είναι διαθέσιμος στους ταξιδιώτες, δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερος και η φύση των σύγχρονων τεχνολογιών μάς επιτρέπει να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας τη στιγμή που συμβαίνουν. Οι γιορτές πλησιάζουν και οι χειμερινές αποδράσεις ξεκινάνε.

5 συνήθη λάθη που κάνουμε στην προετοιμασία ταξιδιού και κατά τη διάρκεια του

Παρακάτω παρουσιάζω τα  5 συνήθη λάθη που κάνουμε και με αυτό το άρθρο θέλω να σας βοηθήσω να απολαύσετε το ταξίδι σας και να γυρίσετε με ωραίες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Αν θέλετε να μοιραστείτε τις δικές σας εμπειρίες από τα δικά σας ταξιδιωτικά μυστικά, με ευχαρίστηση θα τις ακούσω. Απλώς υποβάλλετε τα σχόλιά σας παρακάτω.

 

1. Φιλοδώρημα ή όχι;

Η εθιμοτυπία για το φιλοδώρημα διαφέρει από χώρα σε χώρα και γνωρίζοντας τα τοπικά πρότυπα μπορεί να σας γλυτώσει από μια αμήχανη κατάσταση ή από το να σας εξαπατήσουν. Για παράδειγμα, σε πολλές Χώρες της Κεντρικής Αμερικής το φιλοδώρημα περιλαμβάνεται στο λογαριασμό σας και δεν απαιτείται να καταβάλλετε τίποτα παραπάνω από το άνω ποσό. Παρόλα αυτά, δεν είναι ασυνήθιστο στους οδηγούν ταξί να ζητούν φιλοδώρημα ή ορισμένα εστιατόρια να σας δίνουν απόδειξη για την πιστωτική κάρτα με μια exra γραμμή για τα φιλοδωρήματα με την ελπίδα ότι το λεγόμενο tip εμπίπτει στις συνήθειές σας.

 2. Ασύρματη σύνδεση internet ή σύνδεση με προφυλάξεις!

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν να κάνουν χωρίς ασύρματη σύνδεση internet. Ετσι το γνωστό μας πια!!! WIFI γίνεται όλο και πιο πανταχού παρόν και ελεύθερα προσβάσιμο. Ωστόσο,  το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε, αυτό δε σημαίνει ότι η σύνδεση δεν έχει κάποιο τίμημα.

Προτού συνδεθείτε σε κάποιο δίκτυο WIFI, ενώ ταξιδεύετε, σιγουρευτείτε ότι η συσκευή σας έχει τις κατάλληλες ρυθμίσεις και ασφάλειες, ώστε να εμποδίσετε άλλους να έχουν πρόσβαση στη συσκευή σας και να σας υποκλέψουν. Επίσης, αποφύγετε να εισέρχεστε σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή να χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες, όταν περιηγείστε σε μη ασφαλή δίκτυα, προκειμένου να αποτρέψετε ενδεχόμενη υποκλοπή στοιχείων.

3. Υπερ-κοινωνικότητα και  ταξιδιωτικη ασφαλεια

 Το να “κοκορεύεστε” για μελλοντικά ταξίδια και να ποστάρετε φωτογραφίες και ενημερώσεις κατάστασης από τις διακοπές είναι τόσο σύνηθες πλέον, που μπορεί να θεωρηθεί αναμενόμενο μέρος της εμπειρίας. Έχετε κατά νου, ωστόσο, ότι έτσι “διαφημίζετε” ότι έχετε αφήσει πίσω σας το σπίτι άδειο.

Υπάρχουν αναφορές ότι: “οι διαρρήκτες έχουν ήδη ξεκινήσει να αναζητούν στο Facebook και στο Twitter κατοικίες, που μπορεί να είναι κενές στη διάρκεια των διακοπών, οπότε μην κάνετε τη δουλειά τους πιο εύκολη με το να τους δίνετε την ταξιδιωτική σας διαδρομή”.

 4. Προετοιμασία ταξιδιού  και θέματα της τελευταίας στιγμής

 Μπορεί να έχετε προγραμματίσει το ταξίδι σας μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, αλλά μην ξεχνάτε αυτές τις τελευταίες μέρες προτού επιβιβαστείτε στην “περιπέτειά” σας. Συνήθως, υπάρχουν αρκετά πράγματα, που χρειάζονται διαχείριση, πριν πατήσετε το πόδι σας στο αεροπλάνο: ποιος θα φροντίσει το σκύλο/τη γάτα, να διακόψετε την αλληλογραφία, να ενημερώσετε την τράπεζα και την πιστωτική σας κάρτα σχετικά με τον προορισμό σας, ψώνια της τελευταίας στιγμής και βέβαια το πακετάρισμα βαλίτσας.

Συστήνουμε να προσθέστε μερικές μέρες προ του ταξιδιού στον προγραμματισμό σας, ώστε να σιγουρευτείτε ότι δεν θα αγχωθείτε ή ότι δεν θα συνειδητοποιήσετε, καθώς είστε 5.000 μίλια μακριά, ότι ξεχάσατε κάτι σημαντικό.

5. Ξεχνώντας τη χαλάρωση

Θυμηθείτε ότι ταξιδεύετε, για να διασκεδάσετε, οπότε προγραμματίστε κάποια στιγμή να μην κάνετε απολύτως τίποτα. Μην είστε υπερφιλόδοξος/η και μην προσπαθείτε να στριμώξετε όσο πιο πολλά σε κάθε μέρα. Θα έχετε σαν αποτέλεσμα μόνο στρες και αν ξοδέψετε κάθε δευτερόλεπτο τρέχοντας από αξιοθέατο σε αξιοθέατο, πιθανόν να χάσετε το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του προορισμού σας, την κουλτούρα του τόπου.

Μπορείτε να δείτε τον Πύργο του Άιφελ σε εκατομμύρια φωτογραφίες στο internet, αλλά να γευτείτε την παριζιάνικη κουλτούρα και ατμόσφαιρα μόνο στο Παρίσι. Πιείτε ένα καφέ στο πεζοδρόμιο, παρατηρείστε τους ντόπιους, μυρίστε το κρουασάν, που βρίσκεται μπροστά σας και ακούστε ήρεμα τους ήχους της πόλης γύρω σας.

 

 

Σχετικά άρθρα:

Exit mobile version