Συνταγή γεμιστό φρέσκο καλαμάρι με τα πλοκάμια του

Συνταγή από τη “Μινιατούρα” το  μικρό εστιατόριο πόλεως, το φθηνό εστιατόριο του κέντρου της  Αθήνας.

Σε δύο προηγούμενα άρθρα μου έκανα αναφορά στα μικρά εστιατόρια του κέντρου της Αθήνας, με καλογειρεμένο φθηνό φαγητό.
Σε όλα τα εστιατόρια διαπίστωσα την αγωνία της επιβίωσης τους και τη μεγάλη προσπάθεια να διατηρήσουν την ποιότητα και τις καλές τιμές.

Μιλήσαμε πολύ με τον κο Παναγιώτη Λώλο, υπεύθυνο του χώρου της “Μινιατούρα”, για το κέντρο και τα προβλήματα  του.

Το μαγαζί άνοιξε το 2002, στη Ρόμβης 21,  με μαγειρευτά φαγητά στο μεγαλύτερο ποσοστό του καταλόγου του.
“Το μενού κάθε μέρα αλλάζει”  μου λέει ο κος Λώλος  “ένα πλήρες γεύμα με μπύρα στοιχίζει γύρω στα 12,5 ευρώ, μπορεί κάποιος να παραγγείλει και μισές μερίδες, έτσι για την ποικιλία.

Στο μαγαζί θα βρείς περίπου 50 ετικέτες  από μπύρες. Λάτρης και της ελληνικής μπύρας, ο κος Λώλος, για αυτό βρήκαμε όλες τις φρέσκες απαστερίωτες ελληνικές μπύρες.

Η ψυχή της κουζίνας είναι η κα Δικαία Κορτέση.  Η έμπνευσή της, όπως μας είπε, είναι απο την οικογενειακή της παράδοση. Μαγειρεύει όπως θα μαγείρευε στο σπίτι της!

Εμείς γυρίσαμε για σας ένα μικρό βιντεάκι, δώρο της “Μινιατούρα” για τους φίλους της σελίδας του TRIP & TRAVEL. Είναι μια συνταγή, με φρέσκο καλαμάρι γεμιστό, απο τις καλύτερες συνταγές του  εστιατορίου.

Σιγουρα μια βόλτα απο τη”Μινιατούρα” θα σας αποζημιώσει για μια μερίδα καλαμάρι με μια φρέσκια ελληνική μπύρα!

Share Button

Σχετικά άρθρα:

2 Responses to Συνταγή γεμιστό φρέσκο καλαμάρι με τα πλοκάμια του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 

Βρείτε μας: